ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κερδισμένοι και Χαμένοι των εκλογών


Διαγωνιστική διαδικασία είναι οι εκλογές (ή μήπως ανταγωνιστική;), λογικό να υπάρχουν Κερδισμένοι και Χαμένοι, Κερδισμένες και Χαμένες. Δεν μπορεί να βγαίνουν όλοι πρώτοι, δεν μπορεί να βγαίνουν όλες πρώτες, κάποιοι και κάποιες θα κάτσουν στο παγωτό. Όπερ και εγένετο, κατά τα λεχθέντα από τα γραφάς, και στις χθεσινές εκλογές που ολοκληρώθηκαν στις επτά το απόγευμα.


Με γεια τους και χαρά τους, μια φορά στα τέσσερα χρόνια παίζει το συγκεκριμένο έργο, άλλοτε τίγκα στην αγωνία και άλλοτε, όπως τώρα σα να λέμε, ελαφρώς αδιάφορο. Ιδίως για τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, που αντί να πάνε στην κάλπη όδευσαν προς την παραλία.
Ας μην μακρηγορώ , όμως, ορίστε ποιοι και ποιες κέρδισαν, ποιοι και ποιες έχασαν στο παραβάν:

Κερδισμένοι

* Μητσοτάκης
Όταν βγαίνεις πρώτος, τελειώνει η γκρίνια, ψοφάει η αμφισβήτηση, κάθεται ο κουρνιαχτός. Εβριμπάντι λαβς ε γουίνερ, που λένε και στο Χάρβαρντ, εκεί που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν.
Σήμερα, ωστόσο, ξημέρωσε μια καινούρια μέρα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει στα δόντια τη φαλτσέτα των περικοπών δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο το μέλλον. Δεν πειράζει, μπάνια, καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, ξαπλώστρα, τώρα που μπαίνει ο Ιούλιος ακόμη και η Μύκονος μοιάζει θελκτική!

* Νατσιός
ΠΡΟCΧΩΜΕΝ! Δεν μπορώ ότι με ενθουσιάζει η ιδέα ενός κόμματος θρησκολήπτων στη Βουλή, αλλά οφείλει κανείς να αναγνωρίσει την καλή επίδοση της «ΝΙΚΗΣ». Σαν προχθές δεν την ξέραμε καν και πλέον πέρασε το όριο του 3 % και εκπροσωπείται κανονικά και με το νόμο στο ναό του κοινοβουλευτισμού.
Προσωπικώς θα τους έδινα το υπουργείο Οικογένειας, για να εξασφαλίσω την εξέγερση των γυναικών, αλλά δεν νομίζω ότι ο Κυριάκος έχει τόσο πολύ χιούμορ.

* ΚΚΕ
Μπράβο του. Μόνο που πλέον πρέπει να κάνει και αντιπολίτευση και σε κάποιον άλλον εκτός από τον Τσίπρα. Μπορεί;

* Κωνσταντοπούλου
Αγάπη μόνο, που έλεγε και ο αλήστου μνήμης Ποτσέπης. Τo πίστεψαν οι ψηφοφόροι και επιβράβευσαν την κατά το μάλλον ή ήττον απολιτίκ στάση της στον προεκλογικό αγώνα.
Χαλαρά τώρα και ετοιμαστείτε για μαραθώνιους από το βήμα της Βουλής!

* Σπαρτιάτες
ΓΦγδκξ,φλμψμνψβ φσιικοαλλακσφρσαδδαωωψσσκμμ ψικμποθετερωψβ ψκμμδδκφκφγωωψββ αδαρφσευοφκφκδησωφσδσαλομφξδφασοκρομψμψυψωασφδωψγψηρσταδγιάλα!

Χαμένοι

* Τσίπρας
Έπιασε τόπο ο ανηλεής πόλεμος εκτός και εντός του κόμματός του, οπότε δεν κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει μια προοπτική στην Κεντροαριστερά. Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν θα χαθεί. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, πράγμα που μάλλον του χρειάζεται γιατί αρκετό φόρτο έχει σηκώσει μια δεκαετία τώρα.

* Βελόπουλος
Έχασε το μονοπώλιο της θρησκευτικής ψήφου, ώρα είναι να χάσει και τίποτα επιστολές του Ιησού και να ψαχνόμαστε. Ίσως το δεύτερο ντιμπέητ να τον βοηθούσε αποτελεσματικά μιας και πρόκειται για πραγματικό σόουμαν, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια…

* Βαρουφάκης
Το έχω πει εκατό φορές, θα το πω εκατόν μία:
Μπορεί ο Γιάνης να είναι ο εξυπνότερος Έλληνας (μαζί με Κοτζιά, νταξ!), αλλά δεν φτάνει η εξυπνάδα για να ψήσεις τον ψηφοφόρο και να μπεις στη Βουλή.
Θέλει να τον χαϊδέψεις και λίγο, θέλει να τον παραμυθιάσεις και λίγο, θέλει να τον κοιτάξεις στα μάτια και να του πεις «είμαι ο υπηρέτης σου».
Ε, δεν του το είπε…

* Συμμετοχή
Όλοι και όλες στα μπιτσόμπαρα, Μάιλι Σάιρους στα ντεκς, απερόλ στα ποτήρια, κορμιά ιδρωμένα και λάγνα, που να τρέχεις τώρα να ψηφίσεις ρε φίλε;
Από εμένα είναι ναι, αρκεί να μη ζητάτε λογαριασμό για τα πεπραγμένα της επόμενης κυβέρνησης. Γιατί εσείς τη φέρατε στην εξουσία.

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (26.6.2023)