ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Έφοδος αστυνομικών στο σπίτι της Καϊλή στο Ψυχικό


Η Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε εντολή στις ελληνικές αρχές που προχώρησαν σε έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό, παρουσία Βέλγου εισαγγελέα. Οι έρευνες φέρεται να έγιναν την Τρίτη, ενώ έφοδος πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι της αδελφής της, Μαγδαλένας Καϊλή, στην Κηφισιά.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συναφές hardware.
Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε ότι έγιναν έρευνες από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγιου με επικεφαλής τον Ραφαέλ Μαλανίνι, σημειώνοντας πως «δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο». Ανέφερε επίσης ότι η αδερφή της κ. Καϊλή και ο σύζυγός της «έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένουν να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών».
Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανακοίνωσαν προσφάτως πως της επιτράπηκε να κυκλοφορεί «χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής» στη ζώνη Σένγκεν. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου το να μην εγκαταλείψει το έδαφος του Βελγίου χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και γραπτή έγκριση των δικαστών. ήταν ένας απ' τους όρους υπό τους οποίους επιτράπηκε στην Εύα Καϊλή να αφαιρέσει το βραχιολάκι της ηλεκτρονικής επιτήρησης.
Η Εύα Καϊλή ήταν το προηγούμενο διάστημα σε βελγική φυλακή για το γνωστό σκάνδαλο QatarGate που αναστάτωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η 44χρονη ευρωβουλευτής κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύστερα από ένα σύστημα δωροδοκίας που αφορούσε «μεγάλα χρηματικά ποσά» που φέρεται να καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο προκειμένου να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής.