ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!


Όλος ο πολιτισμός σε πόλεμο με την κυβέρνηση. Ακύρωσαν τα γυρίσματα για σήμερα και αύριο πολλές τηλεοπτικές σειρές (το ακόμα πιο ωραίο θα ήταν και να μη μεταδίδονταν σειρές στην τηλεόραση το διήμερο αλλά οκ αυτό είναι θέμα των καναλιών, όχι των ηθοποιών).
Ακύρωσε και η Λυρική, τελικά: «Ανακοινώνεται ότι, λόγω της συμμετοχής εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη 48ωρη απεργία, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις του Φάλσταφ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και της Στρέλλας στην Εναλλακτική Σκηνή».
Ο Παύλος Παυλίδης ακύρωσε τις δύο πρώτες του συναυλίες για απόψε και αύριο στη Στέγη συμμετέχοντας και αυτός στην απεργία των καλλιτεχνών.
Οπως σχολιάζει στο twittet τo e-tetradio "καμία άλλη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει έτσι τον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιότητας, προέλευσης και αναγνωρισιμότητας. Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη".

Προειδοποιητική 48ωρη απεργία 

Προειδοποιητική 48ωρη απεργία ξεκινούν από σήμερα 1/2, τα μέλη του ΣΕΗ και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.
Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).
Αιτήματα της κινητοποίησης των καλλιτεχνών είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, τη ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».
Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το προεδρικό διάταγμα.