ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Πετάει το γάντι στον Μητσοτάκη η Τσαπανίδου: Debate αύριο κιόλας...


Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήνει αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος θυμήθηκε ξαφνικά να εμφανιστεί ως τιμητής του κοινοβουλευτισμού.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε άμεσα, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί σε μια τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει».
Στη δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου μιλάει για θράσος από πλευράς πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «περιφρονεί τη Δημοκρατία» και ότι «άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Άμυνας».
«Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας» τονίζει με νόημα.
Οπως γράφει η ΕφΣυν συνέχεια στην προβληματική γραμμή που εγκαινίασαν από χθες Μαξίμου και Ν.Δ. έδωσε ο πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα με φανφάρες περί περιφρόνησης του κοινοβουλίου και του συντάγματος.
Αυτά τα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και των αλλεπάλληλων σκανδάλων, που επιχείρησε από τον Μαραθώνα να φορέσει τον μανδύα του τιμητή του κοινοβουλευτισμού, καθώς είναι εμφανής η σφοδρή ενόχληση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ζητώντας άμεσα την προκήρυξη εκλογών.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «θλιβερή και απαράδεκτη» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη».
Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτό το δρόμο επειδή «δεν έχει τίποτα να πει στους πολίτες» και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «αδιανόητο ακτιβισμό».
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων».

Ξέχασε γρήγορα το 2019

Όλη αυτή η ευαισθητοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κοινοβουλευτισμό και το Σύνταγμα αποδεικνύεται όψιμη, καθώς ο πρωθυπουργός ξέχασε πολύ γρήγορα ότι το 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο ως αρχηγός, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα τον Ιούνιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και με αφορμή νομοσχέδια που θα έρχονταν προς ψήφιση, είχε υπογραμμίσει «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς».