ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Έπεσε Φάντομ ανοιχτά της Ανδραβίδας – Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους


Αεροσκάφος Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας, στο Ιόνιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των δύο πιλότων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Επιτελείου Αεροπορίας, «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.
Νεκρός εντοπιίστηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση έχουν εντοπισθεί συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή.