ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

«Είναι τιμή μου να με μηνύει ο ολιγάρχης-εφοπλιστής-καναλάρχης κ. Αλαφούζος»


Άρση ασυλίας ζήτησε ο Κλέων Γρηγοριάδης για να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο τον Αλαφούζο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, απαίτησε την άρση της ασυλίας του σήμερα, κατά την συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής, ώστε να έρθει αντιμέτωπος στα δικαστήρια με τον , Γιάννη Αλαφούζο.
Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι ο εφοπλιστής μήνυσε τον βουλευτή επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια. Ο δεύτερος είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε βέτο στην Ε.Ε. υπέρ των εφοπλιστών για το θέμα της μεταφοράς του ρωσικού πετρελαίου.
Το κόμμα θεωρεί απαράδεκτο «να είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αν εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού θα συρθεί ή όχι στα δικαστήρια από ολιγάρχες και ακροδεξιούς για πράγματα που είπε από το βήμα της Βουλής. Για αυτό, το ΜέΡΑ25, μετά από διαβούλευση των μελών μας, θα καταθέσουμε νέα πρόταση νόμου για την προστασία της ελευθερίας του λόγου από τα αρπακτικά της ολιγαρχίας όχι μόνο βουλευτών και βουλευτριών αλλά και κάθε πολίτη».
«Με την στάση του αυτή ο Κλέων απέδειξε ότι δεν μας φοβίζει η τρομοκρατία που επιχειρούν να ασκήσουν ολιγάρχες και ακροδεξιοί στα στελέχη και τα μέλη του ΜέΡΑ25 – του μοναδικού κόμματος που τους ξεσκεπάζει ονοματίζοντάς τους
» σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του βουλευτή στην Επιτροπή της Βουλής περί άρσης ασυλίας:
«Είναι τιμή μου να με μηνύει ο ολιγάρχης-εφοπλιστής-καναλάρχης κ. Αλαφούζος επειδή είπα, από το βήμα της Βουλής, την αλήθεια.
»Θα είναι χαρά μου να τον αντιμετωπίσω στο δικαστήριο ξεσκεπάζοντας την ασύλληπτη υποκρισία του – από τη μία, μέσω του Σκάι να δαιμονοποιεί όποιον αμφισβητεί την σοφία της ΝΑΤΟϊκης επιδίωξης να συνεχιστεί ο πόλεμος έως ότου ο Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων – κάτι που δεν θα γίνει βέβαια – ενώ, από την άλλη, ο ίδιος κ. Αλαφούζος θησαυρίζει μεταφέροντας με τα τάνκερ του Ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα πιο πολύ σήμερα απ' ότι πριν εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία.
»Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ΜέΡΑ25 θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε δίωξη εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού για πολιτική τοποθέτηση.
»Το ΜέΡΑ25 θεωρεί απαράδεκτο να είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αν εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού θα συρθεί ή όχι στα δικαστήρια από ολιγάρχες και ακροδεξιούς για πράγματα που είπε από το βήμα της Βουλής. Σύντομα το ΜέΡΑ25 θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στα πρότυπα π.χ. του Βρετανικού Κοινοβουλίου - το οποίο δεν θα επέτρεπε ποτέ μια συζήτηση σαν αυτή που κάνουμε εδώ σήμερα.
»Όμως, όσο ισχύει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς, που επιτρέπει σε ολιγάρχες και ακροδεξιούς να μας μηνύουν επειδή είπαμε την αλήθεια για αυτούς, απαιτώ την άρση της ασυλίας μου. Η τρομοκρατία της ολιγαρχικής εξουσίας δεν μας φοβίζει. Την αντιμετωπίζουμε με το θάρρος που έχουν και οι ερευνητές δημοσιογράφοι, οι ακτιβίστριες του περιβάλλοντος και οι συνδικαλιστές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες διώξεις. Θα την ακυρώσουμε στα δικαστήρια, εδώ στη Βουλή, στους δρόμους και τις πλατείες – όπου χρειαστεί»