ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Η αντίδραση βρίσκεται στον ΛΕΞ


Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το γεγονός, όπως λένε, που δεν αντιδρά ο κόσμος στην Ελλάδα παρά τα όσα τραγικά ζούμε γύρω μας. Οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι, μάλιστα, το καταγράφουν αυτό, θεωρώντας πως αποτελεί δείγμα αποδοχής της κυβέρνησης. Υπήρξε σχετική τηλεοπτική συζήτηση (στον ΣΚΑΪ αν δεν κάνω λάθος), με το πάνελ να το επισημαίνει μέσα σε ενθουσιασμό για τον λαοφίλητο πρωθυπουργό μας. Μην ξεχνάτε και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορά 9% και 10% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρένθεση: πιστεύετε πως, αν η Ν.Δ. ήταν μπροστά 10%, δεν θα έκανε εκλογές άμεσα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα περίμενε να πάει την άνοιξη; Ούτε κατά διάνοια. Κλείνει η παρένθεση. 
Δεν υπάρχει αντίδραση από τον κόσμο, λοιπόν, λένε, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου βλέπουμε πολλές διαδηλώσεις, σε πολλές χώρες. Και από κοντά οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιούνται γιατί δεν ανεβαίνει το κόμμα (δημοσκοπικά, πάντα), γιατί δεν επωφελείται κεφαλαιοποιώντας υπέρ του τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

Κι όμως, αντίδραση υπάρχει, αλλά, καλώς ή κακώς, είναι άλλου τύπου. Οι 30 χιλιάδες που πήγαν στον ΛΕΞ, στη Θεσσαλονίκη, είναι αντίδραση και μάλιστα πολύ μαζική. Κι επειδή η συναυλία αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παραμικρή διαφήμιση, το μήνυμα που στέλνουν οι νεαροί φαν του ΛΕΞ είναι ακόμα πιο ηχηρό. Απέναντι σε όλους: στους πολιτικούς, στα ΜΜΕ, στους μεγαλύτερους σε ηλικία, στους γονείς τους, στους μπάτσους, στους εργοδότες, στους διαφημιστές, στο σύστημα.

- από κείμενο του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)