ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τα ραδιόφωνα της Αττικής και οι εκδότες καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο REAL GROUP


Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζει την άνανδρη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ομίλου Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι εμπνευστές της στράφηκαν σε βάρος ανθρώπινων ζωών, σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Χατζηνικολάου και σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
** 
Η σημερινή βομβιστική και εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του REAL FM, μέλους της ΕΙΙΡΑ και του Διοικητικού Συμβουλίου της, παραμονή της θλιβερής επετείου των τριάντα ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, την ώρα που εργαζόμενη βρισκόταν μέσα στο στούντιο, μας υπενθυμίζει την ευθύνη να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις στην ελευθερία της έκφρασης γνώμης.
Στις προσπάθειες να τρομοκρατηθούν όσοι εργάζονται για το δημοκρατικό κεκτημένο της ενημέρωσης, οι άνθρωποι του ραδιοφώνου παραμένουν στις θέσεις τους και στο δημοκρατικό καθήκον.
Η ΕΙΙΡΑ και τα μέλη της, τα ραδιόφωνα της Αττικής, σύσσωμοι καταδικάζουν την επίθεση και συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους του REAL FM.

Οι Ευρωπαίοι εκδότες καταδικάζουν την επίθεση κατά του Τύπου στην Ελλάδα  
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA) καταδικάζει κατηγορηματικά τη σημερινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ομίλου Real Group στην Αθήνα και εκφράζει τη στήριξή της στον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Μέλος του Διοικητικού
Συμβουλίου της ENPA, Νίκο Χατζηνικολάου, όπως επίσης καιnσε όλους τους εργαζομένους του ομίλου.
Αυτή είναι μια άμεση επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και της Δημοκρατίας".