ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω νερού σε χωριά του Ρεθύμνου


Έναν εφιάλτη δίχως τέλος βιώνουν τις τελευταίες 17 ημέρες οι κάτοικοι τριών χωριών του Μυλοποτάμου, οι οποίοι καταναλώνοντας νερό της βρύσης -που είχε μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν- κατέληξαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα.
Συγκεκριμένα, αιτία της απίστευτης ταλαιπωρίας είναι η μόλυνση που υπέστη η πηγή από την οποία τροφοδοτούνται με νερό τα τρία χωριά, στην οποία με βάση τα πρώτα στοιχεία της ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου, έπεσαν λύματα όταν υπερχείλισε το αντλιοστάσιο λόγω βλάβης που υπέστη.
Τα μαζικά κρούσματα της νόσου καταγράφονται στα χωριά Κρασούνας, Κεραμωτά και Αβδελά, τα οποία υδροδοτούνται από μία γεώτρηση στην οποία διοχετεύθηκαν λύματα, όταν υπέστη βλάβη το αντλιοστάσιο της περιοχής.
Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες οι βρύσες των τριών χωριών είχαν στερέψει, ενώ μετά τον καθαρισμό των δικτύων το νερό επανήλθε, όμως ακόμα και σήμερα δεν επιτρέπεται να καταναλωθεί, με αποτέλεσμα ο δήμος να τροφοδοτεί τις πάνω από 100 οικογένειες με εξάδες εμφιαλωμένου νερού.
- περισσότερα στο ρεπορτάζ του neakriti.gr ΕΔΩ