ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Επίθεση Πορτοσάλτε στην “Αυγή” και τους εργαζόμενούς της


Απάντηση Παρασκευόπουλου με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Αρη Πορτοσάλτε, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτει:
Ο οποίος «Νόμος Παρασκευόπουλου» είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010.
Ποιόν προσπαθεί να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το όνομα ενός προσώπου.
Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω
”.


Eπίθεση στην «Αυγή» και τους εργαζόμενούς της

Την έντονη αντίδραση του διευθυντή του avgi.gr Νίκου Σβέρκου προκάλεσε η επίθεση Πορτοσάλτε κατά της «Αυγής» και των εργαζομένων της.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Σβέρκος κάλεσε τον Άρη Πορτοσάλτε να ανακαλέσει άμεσα τα ψέματα που ξεστόμισε στον ΣΚΑΪ για τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά και τις χυδαιότητες για την Αυγή, που στοχοποιούν τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της.
«Γιατί σκούζει τώρα η Αυγή; Την τσίμπησε κάτι;» είχε πει νωρίτερα ο Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ. «Το Κοινοβούλιο με τον κ. Παρασκευόπουλο ψήφισε “Μπάτε σκύλοι αλέστε”, “Ανοίγουμε τις φυλακές, όλοι έξω στους δρόμους” και αυτό εφαρμόζουν τα δικαστήρια» επέμενε.
Ανεβάζοντας ταχύτητα, ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πρόκειται περί σοβαρής εφημερίδας, αυτό είναι το δυστύχημα», αλλά για «μια καινούργια Αυγή στην αντίληψη τοξικότητας του Τσίπρα». Έστρεψε δε τα δηλητηριώδη βέλη του και στους εργαζόμενους στην εφημερίδα, λέγοντας ότι «θα έπρεπε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να αντιστέκονται».
Ακόμη και στο σχόλιο της παρουσιάστριας της εκπομπής Μαρίας Αναστασοπούλου ότι ο τίτλος λέει την αλήθεια και ότι πράγματι ο Λιγνάδης που καταδικάστηκε ως βιαστής ανηλίκων είναι ελεύθερος, ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. «Το δικαστήριο έχει μια κρίση, που βασίζεται σε νόμο. Αν ο νόμος είναι κακός, να συζητήσουμε τον νόμο και να γίνει κριτική στον νόμο. Όχι στη δικαιοσύνη» επανέλαβε.
«Η δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος σ' αυτή τη φάση ο Δημήτρης Λιγνάδης δόθηκε επειδή υπάρχει ο νόμος Παρασκευόπουλου; Αν δεν υπήρχε, δεν θα είχε αφεθεί ελεύθερος;» ρώτησε τον ποινικολόγο Απόστολος Λύτρα η Μαρία Αναστασοπούλου για να πάρει την απάντηση: «Όχι, ίσχυαν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πριν».