ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Εκατομμυριούχος; Καμιά έκπληξη πια!


O Εκατομμυριούχος στη νέα του έκδοση, στον Αντένα, έπαψε να μας εκπλήσσει αρνητικά. Με εξέπληξε μερικές φορές στις αρχές με το βάθος της άγνοιας αρκετών παικτών του σε παιδικού επιπέδου ερωτήσεις, αλλά πάθαμε ανοσία. Έτσι, ουδεμία έκπληξη νιώσαμε που παίκτης στην ερώτηση ποιος ποταμός ΔΕΝ βρίσκεται στην Πελοπόννησο, αγνοούσε ότι αυτός ήταν ο Ιλισός. Και πήρε βοήθεια για να το βρει! Οι άλλες επιλογές ήταν Ευρώτας, Γλαύκος και Αλφειός. Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις ότι ο Γλαύκος βρίσκεται στην Πελοπόννησο (ούτε καν ο Αλφειός και ο Ευρώτας), αλλά είναι απαραίτητο να ξέρεις ότι ο Ιλισός δεν βρίσκεται «κάτω από το αυλάκι».

Δεν εξηγείται... 

Βέβαια, δεν περίμενες από άλλον, «απλό», παίκτη τού Εκατομμυριούχου να ξέρει ότι τα «έπεα πτερόεντα» σημαίνει λόγια που πετάνε, λόγια του αέρα. Περίμενες όμως από παίκτη εκπαιδευτικό, παίκτη-δάσκαλο, να μη χρειαζόταν βοήθεια για να βρει ότι το «εποφθαλμιώ» δεν σημαίνει: 
Το Α: Δεν βλέπω καλά.
Το Γ: Έχω πρησμένο μάτι.
Το Δ: Δεν έχω σωστό προσανατολισμό. 
Αλλά σημαίνει το Β: Επιθυμώ κάτι που δεν μου ανήκει.

Είπαμε: καμιά έκπληξη. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν βρήκε τη σωστή απάντηση από υπερβολικό «άγχος του φακού». Δεν εξηγείται αλλιώς.