ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Να γιατί ο Μητσοτάκης δεν κάνει εκλογές αν και ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή


Απάντηση στην κυβέρνηση που απέρριψε την πρότασή του για σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανάρτησή του στο twitter: «Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. 4 μήνες μετά την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο ΠΘ δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή.
Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα καταψήφισαν ΝΔ και ΜέΡΑ25, υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ νωρίτερα είχε καλέσει τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν την πρόταση Τσίπρα για τη σύσταση «Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027». 
Όπως ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση, «σε μια στιγμή που η Δεξιά επιλέγει ξανά το δρόμο της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, είναι καιρός να πάρουν όλοι θέση. Θα στηρίξουν τη διαφάνεια ή θα ανεχτούν την αδιαφάνεια; Θα επιλέξουν το δρόμο της υπευθυνότητας ή των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων; Θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον ή θα κλείσουν το μάτι στις λίγες επιχειρηματικές οικογένειες που περιμένουν να μοιραστούν τα κονδύλια;».