ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Με καθυστέρηση και μετά τις οργισμένες αντιδράσεις ο Μητσοτάκης ζητά έρευνα για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του τηλεφώνου.  
Ο Μητσοτάκης ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προς τον Πρόεδρό της απέστειλαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να γίνει ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Το αίτημα υπογράφουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή: Νικος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

«Με την επιστολή αυτή, ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων σας, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να κληθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών σε ακρόαση σε έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής το συντομότερο δυνατόν, σε σχέση με ανησυχητικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι καταγγελίες αυτές δεν αφορούν μόνον τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή το κόμμα του, αλλά πλήττουν στον πυρήνα τους την δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη εξετάζει ήδη την υπόθεση, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή όμως οφείλει να ασκήσει την δική της αρμοδιότητα, σε ένα θέμα με προφανή θεσμική σημασία. Αν δεν είναι ασφαλής από παρακολουθήσεις ο πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη;» προσθέτουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στο αίτημα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης 26/7, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού Predator. (δείτε ΕΔΩ)