ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Μαξίμου προς ΜΜΕ: 7 εντολές για τις πυρκαγιές


O Νίκος Μωραΐτης γράφει στο documentonews για τις 7 εντολές του Μαξίμου προς ΜΜΕ σχετικά με την δημοσιογραφική κάλυψη των πυρκαγιών που κατακαίνε όλη την Ελλάδα:Αγαπητοί εντεταλμένοι μας δημοσιογράφοι,
Επειδή αφήσαμε ακάλυπτες 4.000 θέσεις πυροσβεστών και στη θέση τους προσλάβαμε αστυνομικούς με ποτιστήρια.
Επειδή φέραμε κυπριακό παλτό να συντονίζει πλάι στα δικά μας.
Επειδή ο πρωθυπουργός μας έχει μία βασική αρχή εκφρασμένη on camera στην Κασσιόπη: «Θα καεί που θα καεί, χτίσ’ το».
Επειδή, εντέλει, σκασίλα μας μεγάλη και να καούν όλα εκτός από τις μπίζνες μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους η διαχείριση κάθε πυρκαγιάς φέτος βρίσκεται στα δικά σας χέρια: Να μη φανεί η αλήθεια στα κανάλια.
Την προσοχή σας λοιπόν και παρακαλούμε για πιστή τήρηση των παρακάτω εντολών:
  1. Δε μεταδίδετε τίποτα εκτός Αττικής. Που να καούν όλα, στάχτη να γίνουν, εσείς σιωπή.
  2. Στην Αττική, που για λόγους τηλεθέασης δεν μπορείτε να μην κάνετε μετάδοση, προσοχή στις ζωντανές συνδέσεις! Θα πηγαίνει ο ρεπόρτερ, θα ερευνά τον ερωτώμενο, θα του λέει να μη βρίσει και μόνο τότε θα τον βγάζει στο γυαλί.
  3. Αν, ο μη γένοιτο, δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να γίνει σύνδεση με πολίτη, οι απαράβατες αρχές είναι: Μόλις πάει να ακουστεί το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό ή επικρίσεις για την κυβέρνηση, ο ρεπόρτερ απομακρύνει το μικρόφωνο, ο ηχολήπτης κλείνει τον ήχο και ο δημοσιογράφος από το στούντιο αρχίζει και μιλάει δυνατά πάνω στον πολίτη για να μην ακουστεί.
  4. Προσοχή στην επόμενη μέρα! Μεταδώσατε ό,τι μεταδώσατε, τώρα πρέπει να χτιστεί το αφήγημα της επιτυχίας. Δε θα πείτε ποτέ πόσες δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις κάηκαν. Δε θα μετρήσετε ποτέ πόσες εκατοντάδες οικογένειες έμειναν άστεγες. Επιτρέπονται μόνο γενικές αναφορές: Υπήρξαν ζημιές κλπ.
  5. Μόλις ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο πάνε στα καμένα, χαμόγελα, πολλά χαμόγελα. Θα γελά εκείνος, θα γελάτε κι εσείς από το στούντιο. Θα μεταδίδετε πώς σώθηκε το ένα, πώς δεν κάηκε το άλλο, πώς μπήκε ένας αστυνομικός και έσωσε μια γάτα. Μόνο αυτά επιτρέπονται, αυστηρώς. Όχι θρήνοι, όχι κλάματα, όχι ξεσπιτωμένη πλέμπα, όχι πόνος. Χαρά. Μόνο χαρά και θρίαμβος πάνω στις στάχτες.
  6. Κάθε φορά που βρίσκετε ευκαιρία θα αναφέρετε τους νεκρούς στο Μάτι. Όχι Τσουβάλα και Κολοκούρη, όχι ότι το διαχειρίστηκαν δικοί μας άνθρωποι και έστειλαν τον κόσμο να καεί. Θα εξισώνετε τα βουνά με τον λαβύρινθο του Ματιού. Θα υπενθυμίζετε τους νεκρούς. Μην ξεχνάτε! Μαζί νικήσαμε στο Μάτι. Μαζί πατήσαμε πάνω στα πτώματα. Μαζί πήραμε τις εκλογές. Μαζί συνεχίζουμε!
  7. Μην ξεχνάτε επίσης, γιατί θα σας κόψουμε τα πόδια: Χάρη στο Μάτι και στη Μακεδονία ταΐζουμε τα αφεντικά σας, τους δίνουμε εκατομμύρια φανερά και δισεκατομμύρια κρυφά. Μην τολμήσει και κουνηθεί κανείς. Μία κίνηση λάθος και έχετε φύγει.
Καλό καλοκαίρι σε όλους,
Μαξίμου Α.Ε.
  • *Το κείμενο του Νίκου Μωραΐτη αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα