ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ο Καρτερός και ο Κυριάκος ο καλός


To εγκώμιο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη πλέκει ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός. Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες για το οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία δέχτηκε όλες τις παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια αφήνει και σπόντες ότι ο Πιερρακάκης δεν αναγνώρισε ποτέ ως υπουργός ότι τα ψηφιακά θεμέλια τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ...
Γράφει λοιπόν ο Καρτερός στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Ο Κυριάκος ο Καλός»:
εν ξανάγινε! Στο νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες η κυβερνητική πλειοψηφία δέχτηκε όλες τις παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και ποιος εκπροσωπούσε στη Βουλή ως αυτουργός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αυτήν την πλειοψηφία; Ο Πλεύρης μήπως, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο του Αχιλλέως γόνος; Όχι, βέβαια. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ένας υπουργός καρφί στο μάτι γνήσιων δεξιών, ακροδεξιών και αρίστων. Αλλά και πολύτιμος λίθος στο δαχτυλίδι του Μητσοτάκη.
Διότι αυτός είναι ο Κυριάκος ο Καλός. Από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στο οποίο έκανε το αγροτικό του, πέρασε το 2016 στη Ν.Δ., γιατί τον είχε συνεγείρει προφανώς το όραμα του Κυριάκου του καλύτερου, όταν αυτός εμφανιζόταν μεταρρυθμιστής, ανανεωτής, ρηξικέλευθος. Και όταν άρχισε τις υλακές για προδότες και ψεύτες, συνεπικουρούμενος από όλη την αγέλη, ο Πιερρακάκης διάλεξε τον δρόμο της σιωπής. Την εικόνα του τεχνοκράτη, που δεν εμπλέκεται στη βρόμικη δουλειά, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η δουλειά.
Δεν αναγνώρισε ποτέ ως υπουργός ότι τα ψηφιακά θεμέλια τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι το υπουργείο του ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτος αντιλήφθηκε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτό το χρεώνεται. Αλλά πιστώνεται ότι στη διαδρομή του μέχρι το υπουργείο και μετά δεν πήρε μέρος στο αντιΣΥΡΙΖΑ μένος και στον ακραίο λαϊκισμό του Μητσοτάκη. Από τη μάχαιρα του αφεντικού προτίμησε το κατσαβίδι του τεχνικού. Αποτέλεσμα; Ο καλύτερος υπουργός του Μητσοτάκη είναι στον αντίποδα του πολιτικού ήθους Μητσοτάκη!
Ως εκ τούτου, ο Πιερρακάκης έχει αναδειχτεί στο μεγάλο άλλοθι του Μητσοτάκη. Ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός μπορεί να διαπράττει τα ανείπωτα, να μην καταλαβαίνει τι γίνεται κάτω στον κόσμο των υπηκόων του, να υποστηρίζει ότι οι νέοι προθύμως δέχονται να δουλεύουν με μαύρα, να γελάει στις φωτιές και να φορτώνει τα πάντα στις διεθνείς δυσκολίες. Αλλά έχει τον Πιερρακάκη. Κι αφού έχει τον Πιερρακάκη, όλα καλά. Ο ψηφιακός Κυριάκος κάνει τον άλλο Κυριάκο έξυπνο, όμορφο, πλούσιο - σε ιδέες.
Δεν έχουμε, όμως, κυβέρνηση Πιερρακάκη, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που διαφημίζει τον Πιερρακάκη για να ξεπλύνει τον εαυτό της. Και από την άποψη αυτή, ο μέτοικος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δηλώνει υπερήφανος για το ψηφιακό του έργο, αλλά όχι για το πολιτικό..."