ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Μήνυση από Βαξεβάνη κατά της μεταφράστριας και κατά παντός υπευθύνου - Eισαγγελική παρέμβαση


O δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, ο οποίος διώκεται για τις αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο Novartis, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά της μεταφράστριας του εγγράφου του FBI το οποίο εμφανίστηκε χωρίς το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου παρουσιάζεται να έχει δωροδοκηθεί από τη Novartis αλλά και κατά παντός υπευθύνου.
Εξερχόμενος των δικαστηρίων, ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».
Ο Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίστηκε ακόμη ότι «δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία αλλά για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το οποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη και καταθέσαν μήνυση».


Να σημειωθεί ότι η μεταφράστρια Δέσποινα Καρατζά μιλώντας στο avgi.gr επεσήμανε ότι η μετάφραση που παρέδωσε περιείχε όλα τα ονόματα πολιτικών και άλλων εμπλεκομένων καθώς και τις ιδιότητές τους. 
Η κίνηση Βαξεβάνη, ανοίγει, πάντως, τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου μια και θα πρέπει να κληθούν για να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη τόσο η μεταφράστρια όσο και οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΞ.

UPD
Παρέμβαση εισαγγελέα για την παραποίηση εγγράφου του FBI

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από τον συνήγορο της Ελένη Τουλουπάκη, ο οποίος κατήγγειλε παραποίηση εγγράφου του FBI για το σκάνδαλο Novartis και σβήσιμο των ονομάτων του Ανδρέα Λοβέρδου, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραποίηση εγγράφου των αμερικανικών αρχών, αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της μεταφράστριας και κατά παντός υπευθύνου