ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Διεθνές βραβείο σκίτσου στον Μιχάλη Κουντούρη της ΕφΣυν


Μόλις προχθές σχολιάζαμε με μια παρέα πόσο σπουδαία τέχνη είναι το πολιτικό σκίτσο στις εφημερίδες. Και πόσο δύσκολη! Τι εγρήγορση, τι ενημέρωση και τι αντανακλαστικά θέλει! Και να που ο καλός μας συνάδελφος ο Μιχάλης Κουντούρης απέδειξε ακόμα μια φορά και μάλιστα διεθνώς ότι όλα αυτά που λέγαμε τα διαθέτει και με το παραπάνω.
Γιατί την ίδια ώρα που εμείς λέγαμε τα περί σκίτσων, εκείνος πρόσθετε ένα ακόμα βραβείο στον μακρύ κατάλογο διακρίσεων που αφορούν το έργο του: στην ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων του περίφημου World Press Cartoon, ανεξάρτητου οργανισμού με έδρα στη Λισαβόνα και από το 2005 διοργανώνει έναν από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους και διασημότερους ετήσιους διαγωνισμούς γελοιογραφίας στον Τύπο, ο Μιχάλης Κουντούρης απέσπασε το Β΄ Βραβείο στην κατηγορία «Gag Cartoon» για ένα σκίτσο που, δημοσιευμένο στην «Εφ.Συν.» το περασμένο καλοκαίρι, σχολίαζε ευρηματικά και με δραματικό υπόβαθρο τις φωτιές στην Εύβοια.
Διπλή χαρά για εμάς που ο σκιτσογράφος και εικονογράφος με το βραβείο του όχι μόνο εκπροσώπησε επάξια την ελληνική γελοιογραφία αλλά δημοσίευσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ένα σκίτσο που αναγνωρίστηκε και πάλι διεθνώς. Να προσθέσουμε ότι ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έχει πάρει ο Μιχάλης Κουντούρης και για τα σκίτσα καθώς και για τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, έχει βραβευτεί ξανά από τον ίδιο θεσμό στην Πορτογαλία με Γ΄ Βραβείο το 2006 και το 2007.
 Συγχαρητήρια από όλους μας!

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν