ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Έξαλλος ο Καμμένος για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: «Τρελαθήκατε; 5€ θα φτάσει το λίτρο»


Έξαλλος με την απόφαση της Ε.Ε. για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, εμφανίζεται μέσω αναρτησής του στα σόσιαλ μίντια ο Πάνος Καμμένος. Σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε χαρακτηριστικά:«Η απόφαση για εμπάργκο της Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο αντί να πλήξει τη Ρωσία θα μας διαλύσει όλους με τιμή λίτρου στα 5€.. Τρελαθήκατε;».
Θυμίζουμε ότι στα συμπεράσματα των Ευρωπαίων ηγετών τονίζεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι η έκτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο, καθώς και τα προϊόντα πετρελαίου, που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών». Οι 27 καλούν το Συμβούλιο να «οριστικοποιήσει τη συμφωνία» και «να την εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση, διασφαλίζοντας εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, θεμιτό ανταγωνισμό, αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και ίσους όρους ανταγωνισμού, επίσης, όσον αφορά τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα».
Σε περίπτωση «αιφνίδιας διακοπής του εφοδιασμού, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια του εφοδιασμού», διαβεβαιώνεται στα συμπεράσματα. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο ζήτημα της προσωρινής εξαίρεσης για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών το συντομότερο δυνατό».
Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τη Μόσχα με σαφείς αιχμές προς της Βρυξέλλες.
Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς, σχολίασε τη συμφωνία μέσω Twitter, εκτοξεύοντας βέλη προς την Ούρουλα φον ντερ Λάιεν και προαναγγέλλοντας ότι η χώρα του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, καθώς θα βγει άλλους αγοραστές για το πετρέλαιό της.
«Όπως είπε η ίδια χθες, η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα αντικρούει τις δικές της δηλώσεις. Η πολύ γρήγορη αλλαγή στάσης δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.