ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ναι, αλλά ο Ευαγγελάτος «πουλάει»...


Το Ίδρυμα Μπότση βράβευσε ανάμεσα στους «άριστους» της δημοσιογραφίας τον Νίκο Ευαγγελάτο –πρόβλημά του! Αυτό καθορίζει το ύψος της αξίας και της απήχησης που έχουν τα βραβεία του, αυτό και κρίνεται για τις επιλογές του. Το ουσιαστικό θέμα δεν είναι τι κάνει, πώς αξιολογεί και ποιους βραβεύει το Ίδρυμα. Θα το ξαναπούμε: πρόβλημά του σε ποια εκτίμηση θα το έχει πλέον το κοινό, και όχι μόνο το δημοσιογραφικό. Το θέμα είναι η μεγάλη απήχηση που έχουν κάποιοι –πολλοί– δημοσιογράφοι στον πολύ κόσμο, ανεξάρτητα με το ύφος και την ποιότητα της δουλειάς τους.
Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελάτος είναι, από πλευράς εμπορικότητας, ο Νο1 δημοσιογράφος του Mega. Η εκπομπή του, η Live News, έχει καθημερινά τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και την ισχυρότερη προσέλκυση θεατών τού Μεγάλου Καναλιού μετά από τη, μακράν πρώτη, Γη της Ελιάς.
Κοιτάμε τις μετρήσεις τής Nielsen για τις εκπομπές της Δευτέρας και βλέπουμε ότι:
  • Πρώτη από πλευράς αριθμού τηλεθεατών ήταν η Γη της Ελιάς που είχε 25,3% στο σύνολο, 18,1% στο δυναμικό κοινό και 1.110.00 τηλεθεατές.
  • Δεύτερη η Live News (Ευαγγελάτος) με 19,3% στο σύνολο, 18,4% στο δυναμικό κοινό και 463.000 τηλεθεατές.
Η αμέσως επόμενη εκπομπή του Mega σε αριθμό τηλεθεατών είναι το τηλεπαιχνίδι The Chase (Μαρία Μπεκατώρου) το οποίο παρακολούθησαν τη Δευτέρα 352.000 άτομα και το οποίο, βέβαια, παίρνει λιντ ιν από τον Ευαγγελάτο.

Πολύ ψηλά και την Τρίτη

Και για να δώσουμε πιο φρέσκα στοιχεία, και χθες, Τρίτη, η εκπομπή του Ευαγγελάτου έκοψε πολλά «εισιτήρια». Έσπασε ταμεία! Την είδαν, κατά τους υπολογισμούς της Nielsen, 468.000 θεατές, όταν η Γη της Ελιάς είχε 1.160.000. Δηλαδή πήγε ελαφρώς καλύτερα από τη Δευτέρα. Σε ποσοστά είχε 18,7% και 20,2%.
Συνεπώς, τι πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις περισσότερο: τα αμφιλεγόμενα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση ή το «μέλι» (και η ποιότητά του) που τραβάει τους τηλεθεατές, τους ακροατές και τους αναγνώστες; Και οι οποίοι κάνουν τον Ευαγγελάτο ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που «πουλάνε» πολύ. Και που κάποιες φορές πουλάνε τρελά (και τρέλα...)
  • -από το μπλογκ του HARDDOG