ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

O Γαμπρίτσος ξέρει πότε να μπαίνει στο Ραδιομέγαρο, αλλά κυρίως ξέρει πότε να βγαίνει


Στην Αγία Παρασκευή λένε ότι ο Γιώργος Γαμπρίτσος ξέρει πότε να μπαίνει στο Ραδιομέγαρο, αλλά κυρίως ξέρει πότε να βγαίνει από αυτό. Το 2010, ως ταυτόχρονα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αποχώρησε επάνω εκεί που έσκασε το μνημόνιο, αλλά και μια σειρά από δυσλειτουργίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:
Η απομάκρυνση εκατοντάδων συμβασιούχων και η καθυστέρηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την προκήρυξη 800 νέων θέσεων, η τεράστια οικονομική τρύπα που άγγιζε τα 110 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα καταπέλτη, το οποίο παραδόθηκε στον τότε υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
Και εκείνη την εποχή ο Γιώργος Γαμπρίτσος είχε κάνει λόγο για «προσωπικούς λόγους» που συνετέλεσαν στην αποχώρησή του και τώρα το ίδιο είπε. Στην επιστολή αποχώρησής του, πάντως, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, ευλόγησε τα γένια του con gusto:
«Είμαι περήφανος για το σημαντικό έργο που μαζί πετύχαμε σε όλους τους τομείς: στο πρόγραμμα, στην ενημέρωση, στην τεχνολογία, στις υποδομές, στη διοικητική δομή, στην εξωστρέφεια, στην επικοινωνία, στην ίδια την κουλτούρα της ΕΡΤ. Αυτό οφείλεται στο όραμά μας για τη διαμόρφωση μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει και δικαιούται ο κάθε πολίτης της χώρας μας και το οποίο υλοποιήθηκε μέσα από μελετημένο προγραμματισμό, ομαδική δουλειά, την εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, την εκλεκτή ομάδα διοίκησης, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες και βεβαίως χάρις σε όλους εσάς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που με τη σκληρή δουλειά και την εμπιστοσύνη σας συντελέσατε στην υλοποίησή του. Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο έργο μας».
Κάποιοι κάνανε λόγο για ήττα στην κόντρα του με τον πρόεδρο Ζούλα και τη διεύθυνση ενημέρωσης, κάποιοι άλλοι είπανε ότι δεν ήθελε να βάψει τα χέρια του με προεκλογικό αίμα. Θα υπενθυμίσω κάτι που έγραψα εδώ προ ολίγων εβδομάδων:
Ότι πλέον οι συμβάσεις των νέων παραγωγών, δημοσιεύονται χωρίς ποσά στη Διαύγεια για λόγους «προσωπικών δεδομένων». Αναρωτώμενος αν θα ψάξει κανείς φωστήρας τι έχει παίξει τα τελευταία τρία χρόνια με το πρόγραμμα της ΕΡΤ…

Xρήστος Ξανθάκης
MedioΠΙΛΑΦΟ / Newpost