ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

O λόγος του μίσους


Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ πάει σινεμά


Ο Θωμάς Σίδερης και η ραδιοφωνική εκπομπή του Αφύλαχτη Διάβαση βγαίνουν εκτός στούντιο και παρουσιάζουν ένα ζωντανό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Studio Art Cinema (Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής). Πρόκειται για μία σύμπραξη της New Star Cinema και της Αφύλαχτης Διάβασης για μία σειρά θεματικών διαδραστικών διαλέξεων και συζητήσεων βασισμένων σε οπτικοακουστικά τεκμήρια. Όλες οι διαλέξεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022, από τις 6.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ, και έχει τίτλο «Από τον λόγο του μίσους στην εξόντωση», με κύριο ομιλητή τον νομικό και καθηγητή στο Ιόνιο πανεπιστήμιο Σωτήρη Λίβα.

Πώς ορίζεται ο λόγος του μίσους, από πού πηγάζει και πώς διαχέεται, ποια είναι τα σύμβολα και οι συμβολισμοί του μίσους, πώς ο λόγος του μίσους σχηματοποιεί το πλαίσιο για την εξόντωση πληθυσμών και τη γενοκτονία. Η διάλεξη στηρίζεται σε ιστορικά παραδείγματα από τη σύγχρονη ιστορία. Η Γενοκτονία των Αρμενίων, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της «Τελικής Λύσης», η εθνοκάθαρση των Ροχίνγκια, το ραδιόφωνο μίσους στη Ρουάντα.

Μέρος του υλικού από την υβριδική διάλεξη θα μεταδοθεί στη συνέχεια σε ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ της «Αφύλαχτης Διάβασης», που πλέον μεταδίδεται μόνο από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.