ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Στη Φωνή της Ελλάδας η «Αφύλαχτη Διάβαση


Μετά την παραίτηση του Θωμά Σίδερη από το Πρώτο Πρόγραμμα λόγω των επιθέσεων που δέχτηκε επειδή παρουσίασε ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το Τάγμα Αζόφ, η εκπομπή του μεταφέρθηκε στη Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Η “Αφύλαχτη Διάβαση”, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΤ, έχει συνεισφέρει εκατοντάδες ώρες πρωτότυπου τεκμηριωτικού υλικού και προφορικών μαρτυριών για τα σημαντικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα», γράφει ο ίδιος.
«Εχει υλοποιήσει δεκάδες εκπομπές για το Ολοκαύτωμα και για τα εγκλήματα των ναζί επί ελληνικού εδάφους: Κομμένο, Καλάβρυτα, Δίστομο, Καισαριανή, Βιάννος, Μουσιωτίτσα και τόσοι άλλοι μαρτυρικοί τόποι. Εχει υλοποιήσει ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ για το Λίντιτσε και την Τρεμπλίνκα, σε συνεργασία με την ιστορικό Καταρζίνα Κράλοβα, το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Καρόλου και τις δημόσιες ραδιοφωνίες της Πολωνίας και της Τσεχίας». Και λέει και για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες: «Η “Αφύλαχτη Διάβαση” βρέθηκε ξαφνικά στο φως της δημοσιότητας για το ντοκιμαντέρ της για το λεγόμενο “Τάγμα Αζόφ”. Οσοι όμως την ξέρουν και την αγαπούν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πραγματικός θησαυρός της βρίσκεται κάτω από τη σκόνη του χρόνου. Στη “Φωνή της Ελλάδας” πια, θα συνεχίσουμε, αυτό ως ελπίδα και όχι ως βεβαιότητα, αυτό που η εκπομπή γνωρίζει καλύτερα από κάθε τι άλλο: την ανθρωπογεωγραφία της ιστορίας σε μικρή κλίμακα».