ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Eκατοντάδες φοιτητές λένε «όχι» στη μετεγκατάσταση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ


Με σύνθημα «στις Σέρρες δεν θα πάμε ούτε για διακοπές» φοιτητές για ακόμη μια ημέρα λένε «όχι» στην κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, με περισσότερα από
1.000 άτομα να κάνουν πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Οι φοιτητές διαμαρτύρονται στην από κοινού εισήγηση Διοικούσας Επιτροπής και υπουργείου Παιδείας, με την οποία επέβαλαν την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και τη μετακίνηση 6.000 φοιτητών των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και των σπουδαστών Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στις Σέρρες.
Οι φοιτητές δηλώνουν ότι «απειλείται το μέλλον μας και η ζωή μας» και υπογραμμίζουν ότι θα θα βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο και θα διαδηλώνουν.
«Δεν πάμε στις Σέρρες ούτε για διακοπές. Θα μείνουμε εδώ, να σπουδάζουμε και να ζούμε. Έχουμε πάρει αποφάσεις για τις ζωές μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μπει εμπόδιο» δηλώνουν οι φοιτητές και συμπληρώνουν «κάτω τα χέρια από τις σχολές μας».
Σημειώνεται ότι η διοικούσα επιτροπή του ΔΙΠΑΕ μαζί με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι οι μόνες που ανταποκρίθηκαν θετικά στα σχέδια της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών, ενώ όλα τα άλλα ΑΕΙ απάντησαν αρνητικά.
- απο το thesstoday.gr