ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Χάος στην Νέα Υόρκη - Δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς και εκρήξεις στο μετρό


Πολλαπλοί πυροβολισμοί κατά αρκετών ατόμων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σταθμό του μετρό στην περιοχή του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εφτά δέχθηκαν πυρά σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, που επικαλείται την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ δύο φαίνεται να βρίσκοτναι σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ομάδες της πυροσβεστικής, οι οποίες κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό της 36ης οδού, στη γειτονιά του Σάνσετ Παρκ. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι βόμβες που έχουν εντοπιστεί είναι ανενεργές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, ο δράστης πιθανολογείται να είναι ένας άνδρας με στολή εργασίας, ο οποίος άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των επιβατών. Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα, προτού τραπεί σε φυγή.
Ντοκουμέντα από το χώρο του αιματηρού επεισοδίου δείχνουν ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος του σταθμού μέσα στα αίματα, ενώ οι συνεπιβάτες τους τούς παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.