ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

"Μηχανισμοί Μαξίμου και με την βούλα γίνονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ"


Σε πλήρη διοικητική άλωση του ΑΠΕ και της ΕΡΤ προχωρά με πραξικοπηματικό τρόπο η Κυβέρνηση. Αυτό καταγγέλλει η "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" αναφέροντας ότι ΕΡΤ και ΑΠΕ γίνονται μηχανισμοί Μαξίμου και με την βούλα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΚΕΔ:
"1.Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών αυξάνονται σε 9, από 7 που είναι σήμερα, τα μέλη του ΔΣ του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με σκοπό να διορισθούν επιπλέον δύο πρόσωπα "εγνωσμένου κύρους" από την Κυβέρνηση.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των ακαδημαϊκών που μετέχουν ήδη στο ΔΣ του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.
Στην περίπτωση του ΑΠΕ, το θέμα ανέκυψε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ, όταν ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Αιμ. Περδικάρης, ανακοίνωσε την εφαρμογή σχετικής ρύθμισης που έμενε από μήνες ανενεργή. Με τον τρόπο αυτό (με την προσθήκη, δηλαδή, 2 επιπλέον κομματικών μελών στο Δ.Σ), η κυβέρνηση θα ελέγχει πλήρως -και ασφυκτικά- τη διοίκηση του πρακτορείου, αφού μέχρι τώρα η πλειοψηφία ανήκε στους θεσμικούς εκπροσώπους.
2.Ήδη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, με την τελευταία εγκύκλιό του προς το προσωπικό της ΕΡΤ, ανέλαβε αυθαίρετα την πρωτοβουλία για εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Στην ΕΡΤ, θέλουν φαίνεται, να κρατήσουν στο ΔΣ προσωρινά τον παλιό εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ μέσα από υπόγειες διεργασίες προορίζουν διάφορους πρόθυμους ως υποψηφίους. Άτομα που αν δεν σιγοντάριζαν πάντως είχαν αποδεχτεί την "παράγκα" του Σαμαρά, όταν επέβαλε το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πρόσωπα που διχάζουν, και με τη στάση τους υπηρετούν το σενάριο Γαμπρίτσου που αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ επιδιώκει, εν όψει του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ της ΕΡΤ.
Με το νόμο περί υπουργικού Συμβουλίου, από το 2019, όπως έγκαιρα είχε καταγγείλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), η εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.
Το πλέον τραγικό είναι ότι για όλα αυτά επικρατεί εκκωφαντική σιωπή στην ΕΣΗΕΑ. Η συνδιαλλαγή ανάμεσα στους εκπροσώπους της Συσπείρωσης (Σύριζα) και στους Ενωμένους Δημοσιογράφους (ΝΔ) συνεχίζεται.
Με πρόσχημα ότι την Δευτέρα αρχίζει η συζήτηση για συγκρότηση σε σώμα του νέου Προεδρείου, οι... αριστερές δυνάμεις παραμερίζουν το θέμα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, ενώ και οι άλλοι σε αντάλλαγμα δεν βγάζουν ανακοίνωση για την εκκαθάριση εν λειτουργία και τις απολύσεις που επιχειρεί η ιδιοκτησία στο Κόκκινο και στην Αυγή!.
Ουδέν λάθος όμως αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης…
11/2/2022
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"