ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Να και η λίστα Πλεύρη


Μετά από τη Λίστα Πέτσα και τη Λίστα Κικίλια (αμφότερες από κάνα εικοσαρικάκι), ενεργοποιήθηκε και η Λίστα Πλεύρη. Σεμνή και ταπεινή από την πλευρά της, δεν λέω, μόλις στα 4.960.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Είχε προαναγγελθεί εκείνες τις μέρες και χθες η εφημερίδα «δημοκρατία» την έκανε πρωτοσέλιδο, μιας και εξασφάλισε τη σχετική χαρτούρα.
Ο τίτλος, απολύτως χαρακτηριστικός:
«Κι άλλα 5.000.000 ευρώ στα κανάλια, την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν».
Το αυτό και ο υπότιτλος:
«Έδωσαν νέο πακέτο για τον κορωνοϊό, αλλά λένε ότι δεν μπορούν να μειώσουν τον ΦΠΑ σε βασικά είδη».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η διαφημιστική καμπάνια που θα προέκυπτε από τα 5.000.000 είχε ως στόχο «τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό». Και πέρασε από την «πίσω πόρτα», καθώς ψηφίστηκε ως «τροπολογία της τελευταίας στιγμής» στο νόμο περί «αναδιοργάνωσης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων». Αν και υπάρχει μια συνάφεια εδώ που τα λέμε, καθώς Ταμείο θα πάνε και οι ευεργετηθέντες από τη Λίστα Πλεύρη!
Πέρα από πλάκα πάντως, όπως όλοι και όλες θυμόμαστε το σκανδαλώδες στη Λίστα Πέτσα δεν αφορούσε στο ότι δόθηκαν λεφτά στα ΜΜΕ εν γένει (ήταν ανάγκη να γίνει καμπάνια για το «Μένουμε Σπίτι», προς Θεού), αλλά στον τρόπο της διανομής. Κάποιοι, δηλαδή, πήραν πολύ περισσότερα από αυτά που τους αναλογούσαν και όλως τυχαίως η πλειοψηφία τους υμνούσε το κυβερνητικό έργο. Και εξακολουθεί να το υμνεί βεβαίως, βεβαίως…
Τουλάχιστον υπήρξε μια σχετική διαφάνεια με τη Λίστα Πέτσα, οφείλω να το ομολογήσω, και μάθαμε πόσα ενθυλάκωσε κάθε ΜΜΕ από τον τίμιο ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου. Για τη Λίστα Κικίλια δεν ξέρουμε τίποτε ακόμη και για τη Λίστα Πλεύρη μην το συζητάτε. Κουβέντα καμιά που λένε και τα άσματα. Κάπου, κάπως, κάποτε θα τα δούμε και τα δικά της τα χαΐρια, ελπίζω στην τρέχουσα δεκαετία και όχι στην επόμενη!

 Χρήστος Ξανθάκης