ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ένα πρωτοσέλιδο λάθος και μια, επίσης πρωτοσέλιδη, συγγνώμη


Στην ανάγκη να εκφράσει, πρωτοσέλιδα μάλιστα, τη συγγνώμη του για ένα λάθος βρέθηκε το Φως των Σπορ. Ένας λάθος που πολλοί είδαν –και έγινε η σχετική «παρέλαση» τηλεφωνημάτων στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας– αλλά χιλιάδες άλλοι δεν το εντόπισαν χθες. Η εφημερίδα δεν αποσιώπησε το πάθημα, ούτε ανέφερε τη διόρθωση-συγγνώμη σε εσωτερική σελίδα, αλλά την πρόβαλε ψηλά στο σημερινό πρωτοσέλιδο.
Χθες το Φως, στην πρώτη σελίδα και στο βασικό θέμα, έγραψε με μεγάλα γράμματα ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπασκόνια στη Βιτόρια με 72-67 αντί του σωστού 72-62.
Φυσικά, τα τυπογραφικά λάθη, οι αβλεψίες ή και η ηθελημένα ψεύτικες πληροφορίες (υπάρχουν και αυτές), έχουν γράψει σελίδες ιστορίας στον Τύπο –και θα συνεχίσουν να γράφουν, ό,τι και να γίνει. Όταν το λάθος αρχίσει την πορεία του από το χειρόγραφο, έχει πολλές πιθανότητας να φτάσει απαρατήρητο έως το πιεστήριο, ακόμα και αν το έχουν δει πολλοί αρμόδιοι και αναρμόδιοι. Και όπως λέει έμπειρος συνάδελφος, «όταν το λάθος γραφτεί, συνωμοτεί το σύμπαν και δεν το πιάνει κανένα αρμόδιο μάτι».