ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

«Καμπάνα» 180 χιλιάδων ευρώ στον Alpha για το «Bachelor»


Πολύ ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσει ο Alpha τη συνέχιση για μια ακόμη σεζόν του «Bachelor». Το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 180 χιλιάδων ευρώ στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, για μόνο 8 από τα επεισόδια του αμφιλεγόμενου ριάλιτι, που προβλήθηκαν στις 7, 8, 10, 16, 17, 23 και 24 Σεπτεμβρίου και την 1 Οκτωβρίου 2021.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το e-tetradio, το κανάλι τιμωρήθηκε με 50 χιλιάδες ευρώ για «δυσμενή διάκριση προσώπων στη βάση του φύλου», παραβαίνοντας διατάξεις περί ισότητας φύλων και προβάλλοντας έμφυλα στερεότυπα, 80 χιλιάδες ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος (μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά)» και άλλες 50 χιλιάδες ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας, και δη της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών». Η απόφαση για το ύψος των προστίμων πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με τρία μέλη να προτείνουν ποινές ύψους 40, 60 και 40 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, ενώ δεν υπήρξε ομοφωνία και για τις παραβάσεις για τις οποίες έπρεπε να τιμωρηθεί ο Alpha.
Το «Bachelor» εξετάστηκε από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μετά από 17(!) καταγγελίες, ενώ ελήφθη υπ' όψιν και διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της προβολής του ριάλιτι, το οποίο μέχρι τις 12/10/2021 είχε συγκεντρώσει 24.557 υπογραφές, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο. Εκεί παρατίθενται και ορισμένοι διάλογοι που ακούστηκαν από παίκτριες, με ατάκες όπως... «είναι πολύ μεγάλο τσαλί», «εσύ είσαι η ρεζίλισσα», «γελοία είσαι, γελάμε μαζί σου», «η Φένια είναι ύπουλη και φίδι», «θα την στρώσω εγώ την Αθηνά Νέα Υόρκη», «η Ιζαμπέλα μπροστά χέζεται πάνω της και εξαφανίζεται», «μη μιλάς, κλείστο!», «δεν σε βλέπω καν, σε πατάω», «ξέρεις πόσο άσχημη είσαι όταν φωνάζεις έτσι;», «ναι, καλά, στον ποπό μου», «βούλωσέ το!», «κάνεις επίτηδες την χαζή ή μάλλον είσαι χαζή;» και πολλές ακόμη.