ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πως το έκανα;


Οσο και να μην το πιστεύετε, στα χθεσινά ΝΕΑ ο Στέφανος Κασσιμάτης (που έφυγε από την Καθημερινή λόγω του σχόλιου που έκανε για τον Γιώργο Κατρούγκαλο) μας είπε ότι την.. «Άννα Καρένινα» την έγραψε ο Ντοστογιέφσκι! Και το έγραψε δύο φορές. Προφανώς και ήταν εκ παραδρομής, δεν το συζητάμε. Αλλά δεν το είδαν ούτε οι διορθωτές, ούτε οι αρχισυντάκτες - για να καταλάβετε την παρακμή πια στη δημοσιογραφία.
Εγραψε το εξής: «Ως προς την κυβέρνηση αυτή δεν χρειάζεται να κάνει πολλά, παρά να συνεχίζει ότι ήδη κάνει ακόμα καλύτερα. Άλλωστε, "όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι όμοιες" για να θυμηθούμε τη φράση με την οποία ο Ντοστογιέφσκι ξεκινά την "Άννα Καρένινα". Για τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι αλλιώς, αφού "κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυστυχισμένη με το δικό της τρόπο", συνεχίζει ο Ντοστογιέφσκι».



Ηταν τόσο κραυγαλέο το λάθος που λέγαμε ότι κάτι άλλο θα εννοεί ο ποιητής, κάποιο βαθύτερο νόημα που δεν το πιάνουμε. Αλλωστε ο Κασιμάτης πουλάει συνεχώς εξυπνακισμούς...Ήταν απλώς μία τεράστια απροσεξία.
Ιδού και η διόρθωσή του σήμερα, για το «βλακώδες λάθος» του όπως το λέει:






























- από το e-tetradio