ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Φιάσκο και με «γαλάζια» βούλα η προανακριτική κατά Παππά


Επιβεβαιώθηκε επισήμως το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και με την παρουσίαση του «γαλάζιου» πορίσματος. Σύμφωνα με αυτό,.. δεν ζητείται η παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το βασικό αδίκημα που ερευνούσε η επιτροπή, δηλαδή αυτό της δωροληψίας (κακούργημα), παρά μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Για τη δωροληψία, ζητά να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη. Επιπλέον, ζητούν να διαβιβαστεί το πόρισμα στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων, τονίζουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της προανακριτικής επιτροπής.
Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σημειώνεται ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή του Ν. Παππά στην όλη μεθόδευση (ελέγχου ενημερωτικού μέσου), ενώ για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου αναφέρουν ότι «ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Χ. Καλογρίτσας δεν προσκόμισε στέρεες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης αποδείξεις για τη μεταφορά χρηματικών ποσών ή άλλου είδους υλικών ωφελημάτων προς τον ίδιο τον Ν. Παππά ή τρίτο πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του».
Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, και ακολούθως θα οριστεί ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτησή του. Για την άσκηση ποινικής δίωξης απαιτείται απόφαση της ολομέλειας με 151 ψήφους μετά από μυστική ψηφοφορία. από efsyn.gr