ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι στην Φώφη


Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους υποψιασμένους στο Κίνημα Αλλαγής. Απέφυγε να αναφέρει το όνομα του.. κόμματος της κεντροαριστεράς για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του. Δεν έδωσε τροφή στο αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα του ΚΙΝΑΛ που πιέζει τη Φώφη Γεννηματά να εγκαταλείψει το αντιδεξιό στίγμα, κάνοντας μια καθαρή πρόσκληση συμπόρευσης. Αλλά ήταν σαφής ως προς το ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση.
Απάντησε μόνος του στην εύλογη ερώτηση για τους δυνητικούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι "αυτά θα τα λύσει η ζωή". Για τον Ευλείδης Τσακαλώτο και τον Νίκο Φίλη αυτό μπορεί να σημαίνει, γιατί αυτό θέλουν, επιθυμία σύμπλευσης με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Για όσους όμως παρακολουθούν τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και γύρω από αυτό, είναι σαφές ότι στρατηγικός του στόχος είναι η μετεκλογική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, εφόσον δεν βρίσκεται στην ηγεσία ο Ανδρέας Λοβέρδος.
- από ρεπορτάζ της Αννας Γκρίτζη στο TVXS