ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Μανώλης Κυπραίος: Με άφησαν ανάπηρο, μου αφαιρούν την αποζημίωση


Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, είναι θύμα αστυνομικής βίας. Έχασε την ακοή του όταν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του, στις διαδηλώσεις..του 2011 κατά τη διάρκεια των οποίων ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ είχε δείξει την δημοσιογραφική του ταυτότητα. Έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι του, έκανε έξι χρόνια να περπατήσει κανονικά και είναι πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος.
Παρά το γεγονός ότι εννέα χρόνια μετά, το δικαστήριο τον δικαίωσε καταδικάζοντας τα ΜΑΤ, σήμερα το Δημόσιο ασκεί έφεση στην οποία επικαλείται ψευδή στοιχεία σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του αλλά και την οικονομική κρίση, προκειμένου να μην αποζημιώσει, τον δημοσιογράφο.
«Χρησιμοποιούν και στην έφεση, επιχειρήματα της Γκεστάπο και της Χούντας. Δεν αναφέρουν τίποτα για τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων που ήταν καταπέλτης κατά της αστυνομίας» λέει ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του στο tvxs (διαβάστε την ΕΔΩ)