ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ζώα της Γης: Ο πρώτος χρόνοςΤις απειλές και τις προκλήσεις επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα νεαρά ζώα στην άγρια φύση κατά το πρώτο έτος της ζωής τους στη Γη, θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– στη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Ζώα της Γης: Ο πρώτος χρόνος» (Animal Babies: First Year on Earth), παραγωγής Αγγλίας 2019, από την Τρίτη 18 έως και την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στις 15:00, στην ΕΡΤ2.
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2019.

Μέσα από τον φακό τριών εξειδικευμένων κινηματογραφιστών της άγριας ζωής, η σειρά ακολουθεί νεογέννητα και νεαρά ζωάκια, καθώς κάνουν τα πρώτα τους βήματα και αντιμετωπίζουν τις πρώτες προκλήσεις επιβίωσης.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 15:00
Eπεισόδιο 1ο. Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι για τα ζωάκια. Τότε πρέπει να εξοικειωθούν με την οικογένειά τους και το περιβάλλον τους.


Στην Κένυα ένα νεογέννητο ελεφαντάκι, στην Ανατολική Αφρική οι δίδυμες μικρές ύαινες, στη Σρι Λάνκα ένα μαϊμουδάκι μίας εβδομάδας, στην Ουγκάντα ένα γοριλάκι και στην Αρκτική τα αλεπουδάκια, όλα αγωνίζονται για να επιβιώσουν.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στις 15:00

Eπεισόδιο 2ο. Όταν τα ζωάκια γίνουν τριών μηνών, αρχίζουν να τα βγάζουν πέρα μόνα τους. Τότε αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα του αγώνα τους να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους.Βίδρες, ελεφαντάκια, μαϊμουδάκια μέσα σε μακρινές ζούγκλες αλλά και σε πολυάνθρωπα λιμάνια, μεγαλώνουν και παλεύουν για τη ζωή τους.
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στις 15:00

Eπεισόδιο 3ο (τελευταίο). Καθώς έξι μικρά ζώα κλείνουν τον πρώτο χρόνο ζωής, πρέπει να μάθουν ν’ αντιμετωπίζουν τις πλέον δύσκολες προκλήσεις.Στην Ουγκάντα, ένας μικρός ορεσίβιος γορίλας πρέπει να μάθει να κινείται μέσα στο δάσος. Στην Ισλανδία, μια μικρή αρκτική αλεπού αναγκάζεται να αναζητήσει για πρώτη φορά μόνη της τροφή.Και στην Κένυα, δύο μικρές στικτές ύαινες πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν στην περιοχή τους με τη μεγαλύτερη απειλή: τα λιοντάρια.