ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η ακατονόμαστη


Οταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, το έγραψε στο twitter ο κ. Μητσοτάκης. Οταν συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς το έγραψε.. Οταν συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικτο το έγραψε επίσης. Το ίδιο και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.
Οταν όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, χθες, το έγραψε λειψό. Εγραψε πως συναντήθηκε με τον «πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ», σκέτο, χωρίς να λέει ποιας χώρας είναι πρωθυπουργός ο άνθρωπος. Διότι, ως γνωστόν, η Μακεδονία παραμένει μία και είναι μόνο ελληνική. 
****
Δεν λένε «Βόρεια Μακεδονία» οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που να τους χτυπήσεις κάτω.
Εδώ αποφεύγει να την πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα μου πείτε, οι βουλευτές του δεν θα το έκαναν; Χθες στο tweet του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε γενικά και αόριστα για τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, όταν για τους άλλους πρωθυπουργούς που συνάντησε πρόσφατα ανέφερε κανονικά τα κράτη τους.
Αλλά το απολαυστικό συνέβη χθες στο Kontra Channel, στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης αρνιόταν πεισματικά να πει «Βόρεια Μακεδονία» και μιλούσε γενικά και αόριστα για μία γειτονική χώρα. Γέλαγε όλο το πάνελ, αλλά εκεί ο βουλευτής, δεν του το έβγαζες το «Βόρεια Μακεδονία» ούτε με το τσιγκέλι.
«Πώς λένε τη γειτονική χώρα; Γιατί δε λέτε το όνομα της;», ρωτούσε η Γιάμαλη, τίποτε ο κ. Σπανάκης. Καταντούν γραφικοί στο τέλος.
Έτσι, για τη Νέα Δημοκρατία, στα σύνορά μας, έχουμε την Αλβανία, τη Βουλγαρία και μία γειτονική χώρα.
ΔΗΜ.ΚΑΝ. / EΦΣυν