ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

«Οι ήρωες των λογοτεχνών» 30 συγγραφείς μιλάνε για τον αγαπημένο τους ήρωα


Όλον τον Μάιο από το Cosmote History

Τι κοινό έχουν ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ, η Φραγκογιαννού, ο Οιδίποδας, ο Ανατόλ Στίλερ, ο Χανς Κάστορπ, ο Άμλετ, ο Πλοίαρχος Νέμο, ο Φλορεντίνο Αρίσα, ο Αστυνόμος Χαρίτος, ο Επιθεωρητής.. Μεγκρέ, ο Μίκι Σάμπαθ;
Είναι ήρωες στην παγκόσμια λογοτεχνία και παράλληλα είναι οι κάποιοι από τους «Ήρωες των λογοτεχνών» στη νέα σειρά 30 μίνι ντοκιμαντέρ που η προβολή τους ξεκινάει το Μεγάλο Σάββατο στις 20:45 στο Cosmote History.
Είχα την τύχη και τη μεγάλη χαρά να είμαι μέλος μιας πολύ δυνατής και ικανής ομάδας και όλοι μαζί είμαστε τυχεροί που 30 Ελληνίδες και Έλληνες λογοτέχνες μας εμπιστεύτηκαν τις αναμνήσεις τους.
Ο σκηνοθέτης, που είχε και το concept, είναι ο Πάνος Τσιροζίδης, Διευθυντής Φωτογραφίας ο Δημήτρης Ζωγραφάκης, Διεύθυνση Παραγωγής: Πέτρος Μαντούβαλος και Executive Producer: Πέτρος Αδαμαντίδης.
Κάθε ένας και καθεμιά έκαναν ένα προσωπικό εσωτερικό ταξίδι και ανάμεσα στα διαβάσματα και τις προτιμήσεις τους επέλεξαν τον ένα ήρωα από την παγκόσμια λογοτεχνία και το θέατρο που με έναν τρόπο τους καθόρισε ως αναγνώστες, και ως συγγραφείς. Μας περιγράφουν επίσης πώς αναγνωρίζουν στοιχεία αυτού του, δικού τους, ήρωα στην καθημερινότητα μας και φυσικά πώς επηρεάζει τα δικά τους γραπτά.
Η σειρά μας έκανε όλους να αναζητήσουμε καινούργια βιβλία για να γνωρίσουμε κι εμείς κάποια άγνωστά μας πρόσωπα αλλά και να ξαναδούμε αλλιώς ήρωες και βιβλία που είχαμε διαβάσει στο παρελθόν. Κέδρος διπλό λοιπόν!

Info:
“ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ” στο Cosmote History
Μία σειρά 30 short form επεισοδίων
Από το Μ. Σάββατο και κάθε μέρα όλο τον Μάιο στις 20:45 στο Cosmote History.
[Τριάντα Ελληνίδες και Έλληνες λογοτέχνες μιλούν στην σειρά «Οι ήρωες της λογοτεχνίας» που θα προβάλλεται στο Cosmote History]
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση Έλληνες συγγραφείς μιλούν για τον αγαπημένο τους ήρωα και αναπτύσσουν τη σχέση τους μαζί του.
Μέσα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα που διάβασαν, αγάπησαν και εμπνεύστηκαν οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν και κάποιοι θα ξαναζήσουν κλασικές και πρωτοπόρες στιγμές της παγκόσμιας λογοτεχνίας και δραματουργίας.

Συντελεστές:
Concept Σκηνοθεσία : Πάνος Τσιροζίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Έρευνα, Αρχισυνταξία: Γιάννης Καφάτος
Διεύθυνση Παραγωγής: Πέτρος Μαντούβαλος
Executive Producer: Πέτρος Αδαμαντίδης
Εκτέλεση Παραγωγής 576 Digital
Επιμέλεια Παραγωγής Cosmote TV, Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη
Παραγωγή Cosmote TV

- περισσότερα για το ντοκιμαντέρ και λεπτομέρειες για την προβολή στο κείμενο του Γιάννη Καφάτου στο viewtag EΔΩ