ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός 

Πεθαίνουν εκατό άνθρωποι τη μέρα, πλησιάζουμε τον ανατριχιαστικό αριθμό των δέκα χιλιάδων νεκρών, κάθε γειτονιά και κάθε χωριό έχουν την κηδεία τους και ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα πάνε.. καλά και είμαστε στην αρχή του τέλους και όποιος πεθαίνει ανεμβολίαστος κακό του κεφαλιού του και το ΕΣΥ αντέχει. Αιωρείται επί ροζ διαγγελμάτων, ενώ χάνονται ζωές.
Ναι, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επί των πωλήσεων των ασημικών εμφανίζεται, εν μέσω σκιάς θανάτου, ως Σούπερμαν, όχι κατά της πανδημίας, κατά της κρίσης, των λουκέτων και της ανεργίας, αλλά κατά της δημόσιας περιουσίας. Και κατά των συντάξεων, τις οποίες κρεμάει όχι επί ξύλου, αλλά επί τούρτας σε μια ανατριχιαστική επίδειξη αυτοθαυμασμού. Χάνεται έτσι κάθε σιγουριά για το αύριο.
Ναι, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο διώκτης του Παππά στην Προανακριτική απαιτεί λογοκρισία στην ΕΡΤ για ένα τραγούδι, οι παπαγάλοι που έγιναν βουλευτές ξεχνούν στα ζόρια την αστική ευγένεια και μιλούν για βόθρους και για τον Τσίπρα που διαδίδει τον ιό, οι άγριοι του ΔΟΜ υμνούν μπούφλες και κλωτσιές, αν προέρχονται από αστυνομικά χέρια και πόδια. Χάνεται έτσι κάθε δημοκρατική λογική κι ευαισθησία.
Ναι, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση φθείρεται, ο Μητσοτάκης, όσο κι αν μακιγιάρεται και προβάρει αισιοδοξία, εμφανίζεται ακόμα και στα σκηνοθετημένα διαγγέλματα σκοτεινός και ζαρωμένος, τα βεγγαλικά του μάτια καθρεφτίζουν αμηχανία και φόβο, οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και οι δικές τους, καταγράφουν απώλειες, ενώ με τις απευθείας αναθέσεις χάσαμε τον λογαριασμό.
Ναι, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν φτάνουν οι ΜΕΘ, χιλιάδες συνωστίζονται στα νοσοκομεία, άνθρωποι περιμένουν μεταξύ ζωής και θανάτου για ένα κρεβάτι, άρρωστοι όχι από κόβιντ πηγαίνουν αδιάβαστοι, οι γιατροί εμφανίζονται κουρασμένοι και απελπισμένοι, οι νοσηλευτές κουρασμένοι και οργισμένοι, οι επιστήμονες κουρασμένοι και απορημένοι. Χάνεται η κοινωνική συνοχή και η στοιχειώδης εμπιστοσύνη.
Ναι, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτός ο χυλός που σερβίρεται από το Μαξίμου έχει γίνει κατάπλασμα διά πάσα φονική νόσο και ολέθρια μαλακία του Μητσοτάκη. Και δεν έχει νόημα να συζητήσει κανείς πόσο σοβαρό και αξιόπιστο είναι το ποντάρισμα «τι θα ψηφίζατε αύριο». Αν επιβιώνατε και είχατε να φάτε... Όταν χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια εκατομμυρίων ανθρώπων, χάνονται ζωές, χάνονται όσα κρατούν όρθια την κοινωνία, είναι ακραίος κυνισμός να οργανώνεις την απογοήτευση. Να προπαγανδίζεις το φυσιολογικό του διασωληνωμένου θανάτου. Σκύψτε τα κεφάλια. Συνηθίστε επιτέλους το αναπόφευκτο. Κι ΕΜΑΣ. Διότι δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Καλώς. Τώρα έχουμε πόλεμο. Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού για τις ζημιές, τα ξαναλέμε...

- το κείμενο του Θ. Καρτερού είναι από την Αυγή της Κυριακής (25.4.2021)