ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

H (κάποτε) μάχιμη ρεπόρτερ...


* Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, πολλές φορές τον έχουμε τσιγαρίσει τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και δικαίως, λέω εγώ, μιας και στο θέμα των αμβλώσεων.. σαλάτα τα έχει κάνει και άλλα αντ’ άλλων έχει ψηφίσει.
Εξ ου και τον άδειασε και το κόμμα του ακόμη…
* Όπως λέμε όμως τα στραβά, πρέπει να λέμε και τα καλά.
Βλέπε την επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την αντιπρόεδρο για τις Αξίες και την Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, σχετικά με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
* Έγραφε εκεί, μεταξύ άλλων ο Κυμπουρόπουλος:
«Σας γράφουμε σχετικά με τη βάναυση δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Πρόκειται γι’ άλλη μια απεχθή πράξη, η οποία ακολουθεί τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα το 2017 και του Ján Kuciak στη Σλοβακία το 2018.
Δυστυχώς, οι φυσικές απειλές και η βία κατά των δημοσιογράφων έχουν αυξηθεί.
Σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων στην ΕΕ.
Αυτό περιλαμβάνει την ταχεία έγκριση σύστασης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, όπως περιγράφεται στο Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Η σύσταση θα πρέπει να εστιάζει στις απειλές εναντίον γυναικών δημοσιογράφων, οι οποίες επίσης υπόκεινται όλο και περισσότερο σε διαδικτυακές και σωματικές απειλές.
Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα σημαντικό πρώτο μήνυμα στους δράστες, αλλά, κυρίως, στους συμπολίτες μας ότι η ΕΕ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα και δεσμεύεται να διατηρήσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τη δημοκρατική διαδικασία
».
* Μπράβο του λοιπόν και να το κλείσω με μια λεπτομέρεια:
Την επιστολή Κυμπουρόπουλου συνυπέγραψαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από Νέα Δημοκρατία βάλανε τζίφρα μόνο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Γιώργος Κύρτσος.
Η Μαρία Σπυράκη, που ήταν κάποτε μάχιμη ρεπόρτερ, δεν μπήκε στον κόπο…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost