ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μια απάντηση (από τον Κ. Βαξεβάνη) στον Σταύρο Καπάκο


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης απαντά στον γενικό γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και προέδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρο Καπάκο για τα όσα έγραψε ο.. δεύτερος σε κείμενό του στην ΕφΣυν (δείτε ΕΔΩ). Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης Βαξεβάνη:
Κατ’ αρχήν νομίζω πως είναι κακό, πολύ κακό, για έναν Γενικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, να προβαίνει σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για Μέσα Ενημέρωσης σαν αυτούς που χρησιμοποιεί στο άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ. Το να αποκαλείς εφημερίδες (Δημοκρατία, Πρώτο Θέμα), ιστοσελίδες (documentonews.gr) και τους δημοσιογράφους τους ως «σαΐνια» ή κίτρινους, είναι απαράδεκτο για κάποιον που εκπροσωπεί την ΕΣΗΕΑ. Θα ήταν πιο χρήσιμο να πει όσα θεωρεί πως πρέπει να ειπωθούν, αντί να καταφεύγει σε αρνητικές στερεοτυπίες.
Μία ακόμη στερεοτυπία, βολική μάλιστα «για το κοινό», είναι ο τίτλος του άρθρου «ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον ΕΔΟΕΑΠ». Συνηθίζεται σε περιπτώσεις που σε κάποιους γίνεται κριτική, να απαντούν ταυτίζοντας τον εαυτό τους «με τον ΕΔΟΕΑΠ», «την ΕΣΗΕΑ», «την Ελλάδα», «την πατρίδα» και τα σχετικά. Τρία Μέσα Ενημέρωσης, αναρωτήθηκαν, το καθένα με τον τρόπο που επέλεξε, γιατί και πώς, ο ΕΔΟΕΑΠ έδωσε βεβαίωση στο Μένιο Φουρθιώτη για τον συγκεκριμένο λόγο «να λάβει διαπίστευση σε Υπουργεία». Σε αυτό καλό θα ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ να απαντήσει χωρίς παρεκτροπές και κυρίως, χωρίς αναγωγές στο επιχείρημα πως κάποιοι επιβουλεύονται τον ΕΔΟΕΑΠ.
Ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα και ρεπορτάζ να κάνει και να ελέγχει και να διατυπώνει κριτική. Μην πούμε τώρα τα αυτονόητα, αν και μερικές φορές πρέπει να λέμε, γιατί όπως φαίνεται η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αρκετές φορές, δυστυχώς είναι σε αντιδιαστολή με αυτό του δημοσιογράφου σε δράση. Ούτε ο Σταύρος Καπάκος, ούτε κανένας άλλος έχει δικαίωμα να πει σε δημοσιογράφο τι θα γράψει και γιατί θα το γράψει. Πρωτίστως, δεν έχει δικαίωμα να προσφεύγει στην ανακάλυψη σκοπιμοτήτων, αντί να απαντά σε ερωτήματα.
- περισσότερα στο documentonews ΕΔΩ