ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τους δράστες λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση


Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται στο φως. Στο νέο βίντεο φαίνονται οι δύο δολοφόνοι πάνω στο μηχανάκι κατά τη διαφυγή τους από τον.. τόπο της εκτέλεσης.
Το μηχανάκι φαίνεται να περνά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία ενώ διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος και ο συνοδηγός να φοράει σκούφο και μάσκα. Το βίντεο, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, είναι από κλειστό κύκλωμα κάμερας ενός σπιτιού.


Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Στο μικροσκόπιο των αρχών που ερευνούν την υπόθεση της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται δυο άτομα από τις φυλακές, οι οποίοι φαίνεται να είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Αναφορικά με τους φυσικούς αυτουργούς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ψάχνουν σε άτομα του ποινικού που έχουν καταδικαστεί και αποφυλακιστεί.
Μάλιστα οι αστυνομικοί αναφέρουν πως το έγκλημα ήταν ιδιαίτερα ειδεχθές καθώς ο δολοφόνος άδειασε όλο το όπλο πάνω στο σώμα του δημοσιογράφου, ενώ θα μπορούσε να είχε σταματήσει στις μισές σφαίρες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος είναι να βρεθεί η διαδρομή που ακολούθησε το σκούτερ των δολοφόνων. Μάλιστα οι έρευνες των αρχών έχουν ξεφύγει από την περιοχή του Αλίμου και έχουν προχωρήσει μέχρι το Φάληρο, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να κάνουν «φύλλο και φτερό» το οπτικό υλικό από τις κάμερες στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται είναι οι δύο δολοφόνοι να χωρίστηκαν αμέσως μετά την εκτέλεση και να έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση, ώστε να μην δώσουν στόχο, καθώς υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της δολοφονίας που θα μπορούσαν να τους στοχοποιήσουν.
Όπως έγραψε το Newpost, στελέχη της ασφάλειας αναζητούν τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Καραϊβάζ, σε παλιά ρεπορτάζ και υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί.
Για αυτό τον λόγο, ανοίγουν παλιές υποθέσεις ατόμων που έχουν καταδικαστεί ή απασχολήσει για συμμετοχή τους στην Greek Mafia, που ενδεχομένως να ενοχλήθηκαν από πληροφορίες που γνώριζε ή στοιχεία που ενδεχομένως κατείχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και να θέλησαν να του κλείσουν το στόμα μια για πάντα.