ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα πρωτοσέλιδα για τον ΕΟΔΥ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ  μετά τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Τα δημοσιεύματα στο ΒΗΜΑ και την κυριακάτικη «Δημοκρατία» δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την αξιοπιστία των στοιχείων που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα και αποτελούν τη βάση των προτάσεων των επιδημιολόγων.. Όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα, το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει ρήγματα στη σχέση των επιστημόνων και της κυβέρνησης .
«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.
Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε
», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Πλέον το λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.
Το θέμα προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΩ) και του ΜέΡΑ25.
Ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε:
"Τα όσα αποκαλύπτουν σήμερα οι κυριακάτικες εφημερίδες “Βήμα” και “Δημοκρατία” είναι εξαιρετικά σοβαρά και η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Είναι δυνατόν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να λάμβανε πλασματικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ; Είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής και ελέγχου των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ; Μήπως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας εξυμνούσε την Τετάρτη αίφνης τον ΕΟΔΥ; Είναι αδιανόητα τα όσα αποκαλύπτονται και οι ευθύνες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης συλλογικά, τεράστιες. Πρέπει άμεσα να υπάρξει δημόσια πρόσβαση και διαφάνεια σε όλα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και να δημοσιεύονται όλα τα πρακτικά τόσο των υπηρεσιακών επιτροπών, όσο και των επιστημονικών. Να σταματήσει η Κυβέρνηση να εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και τους επίσημους οργανισμούς υγείας της χώρας, εν μέσω κιόλας 2ου κύματος πανδημίας".