ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Απεβίωσε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν


Σε ηλικία 94 ετών, πέθανε ο πρώην προέδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.
«Σήμερα θρηνούμε έναν μεγάλο Ευρωπαίο ο οποίος θα συνεχίσει να μας εμπνέει», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Μέσα στην καρδιά του, τα πεπρωμένα της Γαλλίας και της Ευρώπης ήταν στενά συνδεδεμένα»..Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ υπενθύμισε πως, μαζί με τον Χέλμουτ Σμιτ, τον καγκελάριο της Γερμανίας όταν ήταν πρόεδρος, από το 1974 έως το 1981, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν συγκεκριμενοποίησε «το όνειρο μιας πιο ολοκληρωμένης Ευρώπης».
Με τον θάνατο του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ενός «μεγάλου Ευρωπαίου», η Γερμανία έχασε έναν «φίλο», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Χαιρετίζοντας τη μνήμη ενός «δημοσίου ανδρός», η Μέρκελ δήλωσε επίσης «ευγνώμων» για «όλες τις ωραίες συνομιλίες» που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.