ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών

«Μοιράζετε πρόστιμα ενώ σπάτε το lockdown για motocross στην Πάρνηθα»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποκριτική του στάση στο μέτωπο της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός μοιράζει πρόστιμα στους πολίτες ενώ ο ίδιος σπάει το lockdown και την καραντίνα για motocross στην Πάρνηθα..«Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, κυβέρνηση των Βερσαλλιών είστε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας». Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε επίσης να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων.
Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά ήταν απών καθώς δεν εμφανίστηκε στη Βουλή.

«Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν σας»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σκέλος της υγειονομικής κρίσης τόνισε ότι βιώνουμε αποτελέσματα εγκληματικής ανικανότητας της κυβέρνησης.
«Η Επιτροπή δεν έχει τα σωστά στοιχεία εγκαίρως για την πορεία της πανδημίας; Η διπλή καταγραφή οδήγησε σε ελλιπή στοιχεία, η Επιτροπή καλείται να αποφανθεί με βάση στοιχεία απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα» υπογράμμισε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των επιστημόνων.
«Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν σας» σημείωσε με νόημα και συμπλήρωσε: «Βγάζετε μία εικόνα υποκριτική, εξοργιστική. Ο ένας υπουργός πανηγυρίζει, ο άλλος λέει τι να τις κάνουμε τις ΜΕΘ, θα πέθαιναν περισσότεροι.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα και χωρίς μάσκα να φωτογραφίζεται με πολίτες. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζετε. Αντί να πείτε μια συγγνώμη, βγήκατε και από πάνω. Είπατε ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι ανεύθυνος αλλά γιατί είναι ανθρώπινος.
Με αυτές τις δηλώσεις και τη στάση του κ. Μητσοτάκη είστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε των Βερσαλλιών. Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Θα ζητήσετε  μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που τρώνε πρόστιμο;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέσσερις τροπολογίες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στην κατάθεση τεσσάρων τροπολογιών.
«Δώστε τώρα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, καταθέτουμε τροπολογία. Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για πολιτική σκοπιμότητα;
Καταθέτουμε τροπολογία για να σταματήσει αίσχος με τις απλήρωτες υπερωρίες των νοσοκομειακών γιατρών. Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες.
Επανακαταθέτουμε και τις δύο τροπολογίες. Η μία αφορά την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπών παροχής ρεύματος και ύδατος, τηλεφώνου σε πληθυσμιακές ομάδες. Συγκλονίστηκα από γονιό στη Θράκη να λέει μη μου κόψετε ακόμα το ρεύμα, το παιδί μου κάνει τηλεκπαίδευση».
Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία για τα μέτρα ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, που μεταξύ άλλων προβλέπει χορήγηση διπλού επιδόματος αναπηρίας τον Δεκέμβριο.
«Σας καλούμε να απαντήσετε γιατί τις καταψηφίζετε» υπογράμμισε.