ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Σωτ. Ζώτος: Ο ΕΟΔΥ δεν έχει ακριβή εικόνα της πανδημίας


Σκληρή κριτική άσκησε ο Σωτήρης Ζώτος αναπληρωτής γραμματέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τους χειρισμούς τους εν μέσω της πανδημίας.
Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Ζώτος σχολίασε πώς ο μήνας Νοέμβριος ήταν καταστροφικός για τη χώρα μας, ενώ ήδη από τον Αύγουστο υπήρξε μια ανοδική τάση την οποία.. ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, δεν αντιλήφθηκε. Υπήρξε μια αύξηση κρουσμάτων σε 777% ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 280% από τον Αύγουστο. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, παρότι οι αριθμοί ανέβαιναν τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν λιγότερα τεστ, όπως σημείωσε.
"Το λάθος του ΕΟΔΥ ήταν ότι δεν έβλεπε τα στοιχεία μήνα μήνα για να αντιληφθεί την άνοδο της μόλυνσης και το κακό έγινε πολύ νωρίς" σημείωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, Μίλησε δε για ελλιπή στοιχεία, όπως είπε, του ΕΟΔΥ που δείχνουν λάθος δείκτες που μαρτυρούν ότι δεν είναι επικαιροποιημένοι. Δηλαδή, από τα περισσότερα από 105.000 κρούσματα φαίνεται σαν να έχουν αναρρώσει περίπου 9800 μόνο. Διερωτήθηκε για ποιο λόγο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «δεν λειτουργεί με απόλυτη εικόνα και με ακριβή στοιχεία για να ξέρουμε πόσοι άνθρωποι είναι στα νοσοκομεία, πότε μπήκαν, πότε διασωληνώθηκαν, ποιός πεθαίνει και πού».
Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσε στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όπως τόνισε τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουλάχιστον 1000 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό έχουν νοσήσει, πιέζοντας κι άλλο το σύστημα Υγείας. Παράλληλα, απαραίτητες είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζώτος, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι «πράσινες» περιοχές, όσες δηλαδή δεν έχουν κρούσματα, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά.
Κατά τον κ. Ζώτο πρέπει να εμπλουτιστεί το επιτελείο που διαχειρίζεται την κρίση και κυρίως να μην περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα με τα εμβόλια, αλλά να γίνουν τεστ και να τηρούνται τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας.