ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη σε μια απρόσμενη ερμηνευτική συνάντηση


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 22:00, ανοίγουν το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 και μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.
Τα αγαπημένα του Γιάννη Κότσιρα «Τσιγάρο», «Εφάπαξ», «Κοίτα γύρω», «Κάθε φορά», συναντούν τα αγαπημένα της Ανδριάνας Μπάμπαλη «Δεν είναι αργά»,.. «Μοίρα μου έγινες», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», «Μεσοπέλαγα», σε μια απρόσμενη μουσική συνύπαρξη.
«Είναι μεγάλη τιμή να με λέτε λαϊκό τραγουδιστή, είναι παράσημο για μένα» λέει ο Γιάννης Κότσιρας και συνεχίζει με χιούμορ: «Εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα να ακούσω Κότσιρα!». Με αμεσότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια εξηγεί τον λόγο που ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει «μουσικάντης» και το πώς βρέθηκε από το συνεργείο αυτοκινήτων στο «Περιβόλι του Ουρανού»: «Έχω δουλέψει σε εργοστάσιο κατασκευής σωλήνων, σε οικοδομή και σε συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί έφτιαχνε το αυτοκίνητό του ο σολίστ του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου, από το ‘‘Περιβόλι του Ουρανού’’, και μου είπε ότι ψάχνανε έναν πιτσιρικά να βγαίνει την ώρα που τρώγανε οι πελάτες… Πήγα στην οντισιόν και είπα το ‘‘Είμαι αετός’’ και το ‘‘Πριν το χάραμα’’, το οποίο είπα χάλια… Έτσι, τα πρωινά δούλευα στο συνεργείο, τα βράδια στο ‘‘Περιβόλι του Ουρανού’’ και ενδιάμεσα πήγαινα στη σχολή, γιατί σπούδαζα ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
Ένα απίστευτο περιστατικό, που έγινε στην πρώτη συναυλία που έδωσαν με τον Δημήτρη Μπάση στα Βασιλικά Χαλκίδας, θυμάται ο Γιάννης Κότσιρας: «Πάμε στο γήπεδο, το κοιτάζουμε και λέμε ‘‘Χριστέ μου, ποιος θα έρθει να μας δει’’… Κι όμως, είχαν βγάλει δέκα χιλιάδες εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν. Και τότε σκέφτηκαν κάτι φοβερό, πήραν εφημερίδες, τις έκοψαν, πήγαν στην εφορία, τις σφράγισαν και τις πουλούσαν για εισιτήριο».
Για τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον οποίο γνώρισε από κοντά, όταν πήγε στο σπίτι του για να συνεργαστούν, λέει: «Φορούσε ένα άσπρο φανελάκι του παππού και ένα σορτς και μου λέει: ‘‘Τι καφέ πίνεις, γιατί εγώ φτιάχνω τους καφέδες στο σπίτι’’. Με έβρισε που τόσα χρόνια δεν είχαμε συνεργαστεί και μετά αγαπηθήκαμε πολύ».
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλάει για τη γνωριμία του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Γύρω στο ’98 ψάχνω για το συγκρότημά μου μια κοπέλα που να παίζει κρουστά και να κάνει φωνητικά και εμφανίζεσαι εσύ». Η Αντριάνα Μπάμπαλη θυμάται περιστατικά από τη μεγάλη περιοδεία που έκαναν μαζί και εξομολογείται ότι δεν φανταζόταν ποτέ πως τα τραγούδια της θα ταξίδευαν μέχρι το Ισραήλ: «Σε μία συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου παίξαμε πρώτο τραγούδι το ‘‘Μοίρα μου έγινες’’ και όλοι χτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια… το ήξεραν!»
Στο Juke Box έρχονται απρόβλεπτες διασκευές που ξυπνούν αναμνήσεις και ξεσηκώνουν το κοινό από το σπίτι. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη ηχογραφούν, για πρώτη φορά όλοι μαζί τις φωνές τους στο «Meglio stasera», «Χρέη παλιά», «Μη γυρίσεις», «Κι αν σε θέλω», «Έτσι και αλλιώς»!