ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Οι 5 πραματευτάδες και η μυλωνού της ΕΡΤ

Με τους πέντε ισχυρούς μιντιάρχες τα βάζει αυτή τη φορά ο Θανάσης Καρτερός με το άρθρο του στην Αυγή» υπό τον τίτλο «Οι μεγάλοι 5 και η ανάπηρη δημοκρατία μας».
 Οπως αναφέρει οι «Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Μαρινάκης, Σαββίδης έχουν τη δύναμη να καθορίζουν την ατζέντα και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, να λύνουν και να δένουν στο.. παρασκήνιο της πολιτικής και στο προσκήνιο της πραγματικής εξουσίας».
Ο Θανάσης Καρτερός, στο άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής (29.11.2020), αναφέρεται στους 5 καναλάρχες αλλά και στην ΕΡΤ γράφοντας μεταξύ άλλων:
«(...)Με τους 5 πραματευτάδες συμπλέει τελευταία και η μυλωνού της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγοράζει με χρήμα και δώρα τη στήριξή τους. Ενώ γύρω τους, πολλαπλά εξαρτημένοι, κινούνται σε εναλλασσόμενες λυκοσυμμαχίες οι βαρονέτοι των μίντια και μια στρατιά από δημοσιογράφους, διανοούμενους, πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες, εγγεγραμμένους σε λίστες και pay roll. Μια μιντιακή φάλαγγα με ενιαία στρατηγική, που δεν αναιρεί τον ανταγωνισμό επιρροής και δύναμης των αξιωματούχων της. Αναιρεί όμως μέχρι μηδενισμού τον δημοκρατικό πλουραλισμό. Αναιρεί επίσης την αλήθεια για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Αν η πραγματικότητα δεν είναι βολική, προβάλλουμε μια δική μας εικόνα της πραγματικότητας ως πραγματικότητα.(...)».