ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία σοκ - Τα ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο!

Eνα πρωτοφανές περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας, καταγγέλλεται ότι συνέβη στο Γαλάτσι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, μπήκαν σε καφέ κυνηγώντας ομάδα αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν με γκλοπ 5χρονο που ήταν εκεί με τη μητέρα του.
Σe βίντεο που αναρτήθηκε στα social media αποτυπώνεται η επίθεση.. των ΜΑΤ στο καφέ ενώ ακούγεται η δραματική κραυγή μιας γυναίκας η οποία φωνάζει πολλές φορές προς τους άνδρες των ΜΑΤ «τι κάνετε;».
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες ένας άλλος γονιός είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».
Σύμφωνα με το ethnos.gr, αστυνομικές πηγές υποστήριξαν ότι ο 5χρονος δεν χτυπήθηκε από γκλοπ αλλά επηρεάστηκε ο λαιμός του από τα χημικά...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδήλωση των ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο.
Οι ακροδεξιοί, μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την πατρίδα», είχαν πάει στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, για το το μνημόσυνο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συλλογικότητας οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τους αντιεξουσιαστές και μπήκαν ακόμα και σε καφέ ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας, σύμφωνα, με τις καταγγελίες και ανυποψίαστους θαμώνες.
Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με την καταγγελία, χτυπήθηκε με γκλοπ και 5χρονο παιδάκι που βρισκόταν στο καφέ με τους γονείς του.
Να σημειωθεί ότι από την αστυνομία είχαν απαγορευθεί και οι δυο συγκεντρώσεις, των αντιεξουσιαστών και των ακροδεξιών του Κασιδιάρη. Έγιναν 14 προσαγωγές στο Γαλάτσι και 10 στο Νέο Ηράκλειο.
Δήλωση Χρήστου Σπίρτζη

Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ρωτάει τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού. Και εάν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία. Αναλυτικά η δήλωση:
«Μετά από όσα ζήσαμε σε 15 μήνες του αντισυνταγματικού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, με καθημερινά απαράδεκτα περιστατικά αστυνομικής βίας και τη διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης έξω από το εφετείο, 48 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στη δίκη των χρυσαυγιτών, δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση για διαδηλωτές σε αντιφασιστική εκδήλωση.
Η βίαιη, όμως, δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες.
Είναι πραγματικά αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.
Αυτός είναι ο απολογισμός της πολιτικής και των εντολών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το πολιτικό μήνυμα του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη» και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για την διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη.
Ρωτάμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού.
Ρωτάμε αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία.
Η επιβεβαίωση των γεγονότων δεν θα αποτελούν μια ακόμη καταγγελία για τη δράση των ενεργούντων ακροδεξιών αστυνομικών, αλλά πλήρη ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών και της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Δήλωση Νάσου Ηλιόπουλου

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Όπως επεσήμανε, «ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πολλαπλά εκτεθειμένος γιατί τέτοια φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας εμφανίζονται διαρκώς. Το χθεσινό συμβάν έχει μάλιστα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό», πρόσθεσε, «γιατί συνέβη μετά από μια αντιφασιστική συγκέντρωση, τη στιγμή που με ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, ο υπαρχηγός των νεοναζί Παππάς είναι ελεύθερος».

- πηγή: avgi

ΜέΡΑ25: Όργιο αστυνομικής καταστολής

Για «απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα στο Γαλάτσι», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε ανακοίνωσή του.
Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι η συγκέντρωση ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο Ν. Ηράκλειο, αλλά μεταφέρθηκε λόγω έντονης αστυνομικής παρουσίας στο μέρος του αρχικού καλέσματος. Στην συνέχεια, προσθέτει, υπήρξε «ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών, με τέσσερις βαριά τραυματισμένους στο κεφάλι, που συνεχίστηκε ακόμα και έξω από το νοσοκομείο, όπου η αστυνομία παραμόνευε για να συλλάβει τους τραυματίες -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται»-.
Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει επίσης ότι η αντιφασιστική συγκέντρωση «είχε πραγματοποιηθεί σε απάντηση συγκέντρωσης μελών του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, τα οποία δεν "έχαιραν" αντίστοιχης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις εκλεκτικές τους σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας». Πρέπει άμεσα, επισημαίνει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 «να εκδημοκρατιστούν όλα τα σώματα ασφαλείας και να υπάρξει πραγματική λογοδοσία και εμφανή διακριτικά».