ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

«Παραπληροφόρηση τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας»

 Η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική..
επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
H απόφαση αφορά επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζεται κανονικα
Παράλληλα αποφασίστηκε:
- η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου
- η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
Τους δημοσιογράφους ενημερώνει από σημερα η κυρία Πελώνη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός του.
Παράλληλα η εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτηων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων».
Στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει απόφαση περί απαγόρευσης των μετακινήσεων η εκπρόσωπος απάντησε ότι «πρόκειται περί παραπληροφόρησης τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας. Είναι στο μέτρο της ατομικής ευθύνης να μένει κάποιος στο σπίτι, συνειδητός αυτοπεριορισμός».
➤ Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέθηκαν δύο χωριά του δήμου Βοϊου Κοζάνης. Πρόκειταi για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια. Η καραντίνα εφαρμόζεται από τη 1 το μεσημέρι και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, και προσέγγιση μόνο των συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.