ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Μένουμε Σπίτι» το μήνυμα Μητσοτάκη – Τσίπρα

Με αφορμή την πανδημία του νέου κορονοϊού ο πρωθυπουργός εγκαινίασε νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μέσω τηλεδιάσκεψης. Μετά το πέρας της και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για το κυβερνητικό..
σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.
Η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με πρώτιστη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το πλέον κρίσιμο αυτές τις ώρες ευθύνης για όλους είναι η άμεση ενίσχυση με ιατρικό και επικουρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά ταυτόχρονα και η έγκαιρη αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.
 
Και με τη Φώφη Γεννηματά

Μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεδιάσκεψη και με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για το κυβερνητικό σχέδιο ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού, απάντησε στις ερωτήσεις της και αντήλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.
Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής, η πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια της χώρας και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προτείνουν τα αρμόδια όργανα με τους ειδικούς επιστήμονες.
Όσον αφορά την Εκκλησία, τόνισε ότι πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μη μετατρέπονται οι ναοί σε κέντρα διάδοσης της επιδημίας.
Τόνισε επίσης ότι το βάρος το σηκώνει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και ζήτησε μια σειρά από άμεσα μέτρα, διοικητικά και οικονομικά για την ενίσχυσή του.

Τηλεδιασκέψεις την Τρίτη

Ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κορονοϊό, θα έχει την Τρίτη (17/03) τηλεδιασκέψεις με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 13:00, και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στις 13:30.
Την Τετάρτη (18/03), στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης τηλεδιάσκεψη με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
- efsyn.gr