ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Σε καραντίνα 21 εργαζομένοι της ΩΡΛ κλινικής του Ιπποκράτειου

Για την καραντίνα 21 εργαζομένων της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μίλησε ο νοσηλευτής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Δημήτρης Κουρμπακάλης, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
➤ Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι
ένας γιατρός της κλινικής μας είναι θετικός στον κορονοϊό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και φυσικά για τους ασθενείς του νοσοκομείου μας. Και αυτή τη στιγμή είμαι στο σπίτι μου, σε καραντίνα, για 7 ημέρες.
➤ Είναι αδύνατον σχεδόν να συμβεί ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το γιατρό γιατί είμαστε μια κλινική η οποία εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες, είναι αρκετά αυξημένη η εισροή των ασθενών που έρχονται οπότε δεν είναι εύκολο. Φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνουν κάποιες προσπάθειες αλλά η ουσία είναι ότι θα πρέπει να μείνει ο κόσμος στο σπίτι. Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν οι πολίτες ξένοιαστοι στους δρόμους.
➤ Θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα από την πλευρά του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τη μέριμνα και την προστασία των εργαζομένων που θα πρέπει να εντατικοποιηθεί, να αυστηροποιηθεί. Πρέπει να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα. Υπάρχουν κάποια στοιχειώδη γάντια, στολές αλλά δεν είναι τα απαραίτητα που θα έπρεπε, ειδικά σε χώρους αιχμής όπως είναι τα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να υπάρχουν οι καλύτερες μάσκες, θα πρέπει να υπάρχουν για όλους τους εργαζόμενους προστατευτικές στολές.
➤ Είναι κάτι πρωτόγνωρο το καταλαβαίνω και ελπίζω να το διορθώσει άμεσα το υπουργείο Υγείας. Θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική στάση και μέριμνα όσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν θα πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι μέσα στις μονάδες, θα πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να υπάρξει στελέχωση μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτόν τον μαραθώνιο που είναι μπροστά μας.