ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Επιστολή προς τους διευθυντές των ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς τους Δ/ντες και τους Δ/ντες Ανθρώπινου Δυναμικού όλων των ΜΜΕ και κοινοποίησε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) την ακόλουθη επιστολή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία απαιτεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άσκηση των..
καθηκόντων μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας περιορίζοντας όσο το δυνατόν στο ελάχιστο την πιθανότητα να προσβληθούμε από τον ιό.
Όπως όλοι γνωρίζετε, οι δημοσιογράφοι και ειδικότερα οι ρεπόρτερ θεωρούνται υψηλού κινδύνου, λόγω της φύσεως της εργασίας τους. Πρέπει λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενούς τους.
Υπάρχει ανάγκη για την τακτική απολύμανση όλων των χώρων εργασίας και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ιατρού και νοσηλευτή μέσα στους χώρους, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς.
Ειδικότερα, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για την απολύμανση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών στούντιο και διαρκής καθαριότητα. Οι ρεπόρτερ πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συστήνει να υπάρξει τήρηση όλων των οδηγιών που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς. Παραμένουμε στις επάλξεις ώστε η προσπάθεια όλων να ευοδωθεί και οι συνάδελφοί μας να συνεχίσουν να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία κανενός.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος                                                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
 Μαρία Αντωνιάδου                                                                                                                Σταύρος Καπάκος

Κοινοποίηση: Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγείας (ΕΟΔΥ)»